KURB STATSISTIKA Kiirabisse jõudis rekordarv aknast alla kukkunud kasse

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna Loomade Kiirabi kliinik annab teada, et juulikuus on kõrgelt kukkumise tõttu arstiabi vajanud lausa 32 kassi. Kliinik paneb omanikele südamele, et nad ei jätaks kassi üksi rõdule või aknalauale.

Kui maikuus jõudis kliinikusse neli kõrgelt (peamiselt rõdult) kukkunud kassi, siis juunis oli neid juba 28. Sel kuul aga on aknast/rõdult kukkunud kasse loomade kiirabi kliinikusse jõudnud juba 32. See tähendab, et selliseid juhtumeid tuleb ette iga päev.

Kliinik paneb peremeestele südamele, et nad ei jätaks oma kassi üksi rõdule. «Me teame, et ilmad on palavad. Aga näeme ka seda, kuidas õhutemperatuuri tõusuga sagenevad traumajuhtumid. Palun ärge laske kassidel rõdul või aknalaual üksi olla,» teatab kliinik sotsiaalmeediapostituses, mille juurde on lisatud kukkumisega seotud vigastuste rõntgenipildid.

Ka PetCity kliiniku loomaarst Kristel Loorits rääkis hiljuti Lemmikule, et suvel jõuab kliinikusse sageli kasse, kes vaevlevad kukkumise tulemusel saadud vigastuste käes.

Kõrgelt kukkumisega võivad kaasneda luumurrud, diafragma song, rebendid ja sisemine verejooks, aga ka suulaelõhed, hammaste kahjustused jne. «Isegi kui kass on aknalt alla lennanud ja näiliselt on kõik terve, peaks siiski minema arsti juurde kontrolli,» paneb veterinaar südamele.

Veterinaari sõnul on kassiga peres oluline mitte jätta aknaid lahti ega praokile, sest vaid nii saab neid õnnetusi vältida. «Kassid on uudishimulikud ja ka kõige laisem kass võib aknast välja potsatada,» hoiatab loomaarst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles