VIDEO ⟩ Napp pääsemine: metsast välja tassitud jänesepoeg sai uue võimaluse

lemmik.postimees.ee
Copy
Jänesepoeg.
Jänesepoeg. Foto: Heiki Valneri blogi

Metsast ilmaasjata välja tassitud jänesepoeg kosus hoiukodus ligi poolteist kuud ning lasti nüüd tagasi loodusesse.

Aprilli alguses kirjutas Lemmik jänesepojast, kes ilmaasjata metsast ema juurest ära toodi ja veterinaari vastuvõtule sattus. 

Selline omavoliline sekkumine metslooma ellu on väga ohtlik, kuna metsloomade suremus on ka õppinud inimese käe all väga suur, on rõhutanud loomakaitsja Heiki Valner. Jänesepoeg oleks vaja olnud metsa tagasi viia, sinna, kust ta leiti, et ema ta üles leiaks, kuid kuna loomapäästjad jänesepoja leidjaga enam kontakti ei saanud, ei saanud nad seda teha ja seega viidi loomake hoiukoju.

Posted by Loomapäästegrupp MTÜ on Neljapäev, 15. aprill 2021

Hoiukoju jõudmiseks tuli tal üle elada 200-kilomeetrine autosõit ning õnneks läks see ka hästi. «Nüüd hoiame pöidlaid pihus, et ta elama jääks, sest esimesed kolm päeva on kõige kriitilisemad. Üldjuhul nad keelduvad toidust, spetsiaalsest piimast, mis aga tähendab, et teda tuleb väga tihti sundtoita, et ta oma normaalse piimakoguse kätte saaks,» kirjeldas Loomapäästegrupp, kuidas jänesepoja elu päästmist alustatakse.

Esimesed päevad hoiukodus kulgesid konarlikult. «Kolmandal päeval tekkis suur tagasilöök ning äärepealt oleksime pisikese kaotanud,» raporteeriti sotsiaalmeedias.

Õnneks loomake toibus ja äsja sai ta rõõmsalt tagasi koju – metsa, kuhu ta kuulub.

Kahjuks pole tegu ainsa jänesepojaga, kes hoiukodu hoole all viibib. Vahepeal tuli talle seltsiks veel teine õnnetu sõber, kuid tema vajab veel tükk aega kosumist, enne kui vabaks saab.

Toeta Loomapäästegruppi annetustega, et ka teised nukra saatusega loomad saaksid samaväärse uue võimaluse.

Loomapäästegrupp MTÜ arvelduskonto: EE437700771003183318

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

900 2323 (25.-)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles