Loomakaitsjad esitasid «kassikuninganna» kohta politseisse avalduse

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Saue eramaja keldrist leiti 20 kassi.
Saue eramaja keldrist leiti 20 kassi. Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

Sauel eramajas kassikolooniat pimedas ja külmas hoidnud «kassikuninganna» Katrin Gaveri kohta tehti politseisse avaldus. Avalduse teinud loomapäästjad soovivad, et politsei kontrolliks muuhulgas ka Gaveri Tallinna kodu.

Detsembris tõi Loomapäästegrupp kümne päeva jooksul politsei ning veterinaar- ja toiduameti abiga «kassikuningannaks» ristitud Katrin Gaveri juurest ära 27 hoolitsuseta ja ravita jäänud kassi. Täna andis Loomapäästegrupp Elu24-le teada, et esitasid politseile avalduse Katrin Gaveri suhtes kriminaalmenetluse algatamiseks.

Loomapäästegrupile teadaolevalt kogus Katrin Gaver avalikult Facebook’i kassisõprade grupis 27 kassi raviks annetusi Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ kontole. Naine ei kasutanud aga saadud annetusi kasside raviks.

Loomapäästegrupp palus oma avalduses politseil kontrollida ning välja selgitada, milleks kasutas Katrin Gaver heausksete inimeste annetatud raha.

Lisaks palusid loomakaitsjad politseil kontrollida Katrin Gaveri Tallinna kodus asuvate kasside tervislikku seisundit. 

Postimehe Lemmiku portaal kirjutas 3. detsembril, kuidas loomakaitsjad, politsei ning veterinaar- ja toiduamet (VTA) leidsid Sauel asuvast kütteta elamust kassikoloonia. Loomi hoiti kinni hoone kottpimedas keldris, toiduks ees verised lihajäätmed.

Selgus, et kasse hoidis Sauel pimedas ja külmas kinni just kurikuulus «kassikuninganna», MTÜ Eesti Kassisõprade Kogukond juhatuse liige Katrin Gaver, kes aastaid haigetele ja hüljatud kassidele raviraha on korjanud.

Kasside keldris hoidmist põhjendas naine sellega, et pani nad sinna peitu. Kelle või mille eest, ei soovinud ta täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles