Tallinna loomaaia armastatud lumeleopard Otto lahkus parematele jahimaadele (3)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna loomaaed

Vaid mõned nädalad tagasi jagas Tallinna loomaaed rõõmsaid uudiseid — kahele siin elavale lumeleopardile saabus Belgiast juurde kolmas kaaslane. Möödunud reedel kukkus see number aga taas ühe võrra madalamale, sest hüvasti tuli jätta väärikasse ikka jõudnud lumeleopard Ottoga.

Tallinna loomaaias 2005. aastal sündinud lumeleopard Otto uinutati, sest looma vaevas neerupuudulikkus. Loomaaia kollektsioonijuht Tõnis Tasane tõdes viimases usutluses Lemmikule, et Otto, kes oleks aprillis saanud 14-aastaseks, oli juba jõudnud pensioniikka ning kuueaastasele emaleopard Delile oli vaja uut kaaslast. Selleks sai viieaastane Otto III, kes sündis Magdeburgis ja jõudis vahepeal ka Belgiasse kolida. 

Otto elas Tallinna loomaaias kogu oma elu — esialgu kitsukeses karumaja puuris ja seejärel kaljukitsede-mägilammaste vahel Alpinaariumis, suures lumeleopardide ekspositsioonis. Otto oli suurepärase isuga lumeleopard. Antagu vaid süüa, süüa ja veelkord süüa! Kui kaasa Deli oma lihatükki õigel ajal ära ei söönud, siis oli ta sellest ilma ka.

Veel meeldisid Ottole videvik ja hämarus. Siis käis ta õueaedikus kõndimas ja ümbrust luuramas. Vahel näitas ta end ka päevasel ajal, ent kui väga palju rahvast ja pildistajaid kogunes, läks ta taas minema. Loomaaias on üles kasvanud kolm Otto järglast: 2012. aastal sündisid tema toonasel kaasal Mahnadil kaks kutsikat Orlando ja Mileedi, 2015. aastal nägi ilmavalgust Deli esimene kutsikas Nala. Otto oli väga hea isa ja võttis kutsikate kasvatamisest meeleldi osa.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles