Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Euroopa kõige õudsemas loomaaias elavad loomad piinades (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme jalaga karu, silmapõletikuga lõvi, nälginud sebrad... Nemad ja paljud teised loomad kannatavad põrgupiinu kohas, mida nimetatakse Euroopa kõige õudsemaks loomaaiaks.

Tegemist on Safari Park Zoo nime kandva asutusega ja see asub Albaanias. Koht on olnud ammu loomakaitsjate tähelepanu keskmes ja Albaanias on üldse lood loomade heaoluga väga kehvasti. Nii kirjutas Lemmiku portaal esmaspäeval Albaania karude kurvast olukorrast, kes elavad restoranide juures lageda taeva all pisikestes puurides.

Safari Park Zoos, mis asub pealinnast Tiranast umbes saja kilomeetri kaugusel, filmiti üles kaadrid, mis paljastavad, et ka ametlikus loomaaias pole tingimused kaugeltki kiita. Loomad elavad tillukestes puurides, ühel lõvil on kole silmapõletik ning loomad näivad nälginud. Puurid on ebahügieenilised ning puuduvad varjualused, kuhu ilma või turistide eest peituda, ütles fotode autor Catersile. Loomad kannatavad erinevate füüsiliste ja psühholoogiliste hädade käes, mille otseseks põhjuseks on jõledad elamistingimused, puudulik veterinaaride hoolitsus ning õige toit.

Albaania turismi- ja keskkonnaministeerium on andnud käsu zoopark sulgeda ning tosin looma viiakse elama mujale, loodetavasti parematesse tingimustesse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles