Südantlõhestav galerii: Albaanias kasutatakse turistide lõbustamiseks väikestes puurides elavaid karusid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Albaania pealinnas Tiranas elavad Euroopa või ehk lausa kogu maailma kõige kurvemad karud. Väikestesse puuridesse pandud mesikäpad peavad kannatama janu ja nälga ja seda vaid selleks, et turiste ligi meelitada. 

Karusid leidub enim restoranide juures, kus nad lageda taeva all väikestes puurides elavad. Paljud neist on püütud loodusest ja inimeste keskele toodud, et turistid neid pildistada saaks. 

Koostöös loomakaitsjatega on Albaania võimud juba aastaid karusid päästnud, kuid paljud neist on endiselt lõksus vaatamata sellele, et tegu on riiklikult kaitse all oleva loomaliigiga. 

«Nende karude jaoks on olukord jätkuvalt kriitiline,» sõnas Ioana Dungler, rahvusvahelise loomakaitseorganisatsiooni Four Paws liige, kes on Albaania karude päästmisega tegelenud 2016. aastast. «Nende praegune elukeskkond ja toitumus on sobivast kaugel, kuid Albaania valitsus on loomade heaks palju ära teinud.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles