Päevakäpp: Matilda on tõeline väike energiajänku

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kassiabi/Facebook

Matilda on 2017. aasta juulis Sillamäel sündinud kaunitar. Sama ilus on ka tema iseloom — inimeselembene ning väga sõbralik. Sirutad paikäe ning automaatselt vallandub nurrrrr. Kõht taeva poole ta siis tükk aega mõnulebki.

Neiu on tõeline energiapomm — hüppab, kargab, vahepeal musitab, siis juba sööb ja nii otsast peale. Tema juba teab, kuidas lõpmata tubli ja tragi olla. Ja saba, no saba on kogu aeg püsti kui lipumast!

Väga vähesed teavad, et Matilda leiti külmal talvepäeval koos vend Miki ja veel paari kassikesega poolkülmunult bussipeatusest pingilt. Perest jäid elama ainult vinge võitleja Matilda ning vennake. Tõenäoliselt oleks ka Mikit kurb saatus tabanud, aga Sillamäe leidjatädide kindlal veendumusel päästis just Matilda ta oma ennastsalgava hoolitsusega.

Matilda hoidis väga haiget ja algul elulootuseta vennakest kogu aeg kaisus, soojendas ja kurrus kõrva sisse. Kõndis kogu ravi aja poisi kõrval ning nügis ninaga, kui Miki ära väsis. Kui tuli aeg noormees arsti juurde kontrolli viia, kaitses Matilda Mikit küünte ja hammastega, kartes, et tema hoolealusega juhtub midagi halba.

Nüüdseks on Miki endale kodu leidnud Sillamäel ning Matilda toimetab hoiukodus Tallinnas. Tegemist on absoluutselt pingevaba neiuga, kes juba esimesel õhtul asjatas hoiukodus ringi, vitsutas süüa ning heitis teleka ette koivad laiali magama. Saab hästi üksi mängimisega hakkama, aga karvase kaaslase vastu pole tal kohe kindlasti midagi.

Matilda ootab kirju aadressile kodu@kassiabi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles