Video: Austraalia meremehed õngitsesid lahest välja uppuva vallabi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: National News/©National Pictures / TopFoto/Scanpix

Põhja-Sydney äärelinnas Manlys avastasid väikepraami Manly Fast Ferry tekil olevad madrused, et nende lähedal lahes ujub vallabi. Nad viskasid looma ümber lasso ning tõmbasid teda lähemale, kuni olid valmis vallabi pardale vinnama.

Lähedalasuvale kaile kogunenud inimesed asusid vahejuhtumit filmima ning videolindilt on näha, kuidas vallabit tema saba ja köie abil veest välja tõstetakse. 

Kohale kutsuti ka vabatahtlikud loomakaitsjad, kes vallabi ülevaatuseks veterinaari juurde viisid. Loomale järele tulnud Jodi Lewise sõnul taheti vallabile esialgu nimeks panna Christopher, ent avastades, et tegu oli emase loomaga, muutus see Christine'iks.

«Vallabil läheb väga hästi ning ta on loomakliinikus taastumas,» rääkis Lewis. «Tal oli kopsudes veidi vett, ent tema olukorda arvestades ei tulnud see kellelegi üllatusena.»

Tõenäoliselt oli loom vees vähemalt pool tundi ning põgenes sinna mõne teda taga ajava koera eest. Lewise sõnul polnud vallabile kõige suuremaks ohuks vesi, vaid sadamast sisse ja välja sõitvad paadid ja praamid.

Vallabid on Austraalias viimasel ajal pahandust külvanud — veidi üle kahe nädala tagasi seiskas üks neist Sydney sadamasillal liikluse. Loomad satuvad üha enam linnakära keskele, sest laieneva inimasustuse tõttu kaovad nende looduslikud elukohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles