Armas video: vangistusest päästetud laiskloom naudib tervislikke snäkke

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kuvatõmmis videost / Facebook

Oregoni loomaaed postitas kõigi rõõmuks hiljuti video laiskloom Josiest, kes äärmiselt rahulolevalt õunte ja porganditega maiustab.

Josie tuli loomaaeda majapidamisest, kus teda peeti lemmikloomana. Tõenäoliselt saadi laisik illegaalse loomadega äritseja käest ning kuigi ametlikult ei ole laisikud USA-s lemmikloomadena keelatud, ei ole nad puurides või majades elamiseks sobilikud. Illegaalsetelt loomakaupmeestelt saadud laiskloomad on tavaliselt väga noortena oma emade juurest väevõimuga ära viidud ning üldjuhul lastakse vanaloomad ka maha,et nad lihaturule müüa. 

Josie elab loomaaias praegu küll külastajale varjatult, ent peagi saab ta endale Oregoni loomaaia ainsa laiskloomana oma aediku. Josiet hakatakse loomaaias kasutama ka inimeste harimiseks ning temast saab esindaja kõigile eksootilistele loomadele, kes tegelikult lemmikloomadeks ei kõlba. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles