Kuidas korterisse kassi valida?

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kuna iga kass meelsasti korterieluga ei lepi, vaid tahaks suuremaid valdusi, mida iga päev läbi kõndida, siis soovitab portaal Catster korterisse kassi valides pidada silmas looma iseloomu, vanust ja tõugu. 

Heal korterikassil peaksid olema järgnevad omadused:

  • hea kohaneja;
  • ei vaja pidevat aktiivset tegevust;
  • suhteliselt vaikne;
  • suudab mõnda aega taluda ka üksiolemist;
  • sotsiaalne ja mitte liiga territoriaalne. 

Kassi valides tuleb arvestada ka enda elustiiliga. Näiteks oled seltskonnalembesem ja armastad sõpradele oma korteris piduõhtuid korraldada, siis kasski peaks olema veidi seltsivam või toimuva suhtes täiesti ükskõikne. Igatahes ei tohiks ta tunda end häirituna. 

Millised tõud korterisse sobivad?

Briti lühikarvaline kass kohaneb korterieluga hästi. On loomult vaikne ja sõbralik, armastab süles istuda ning sobib hästi ka n-ö esimeseks kassiks. 

Ka Pärsia kass on kiinduv ja sõbralik. Samas vajab rohkem tähelepanu ning ei talu kui omanik väga sageli ja pikemat aega kodust ära on. 

Vene sinine kass on kiinduv, aga võrdlemisi sõltumatu loomuga. Sobib hästi kassiks tööinimestele, kes pole oma perekonda veel loonud. Võõraste vastu kipub esialgu häbelik olema, aga oma lemmikinimesele on üdini lojaalne. 

Ragdoll õrna temperamendiga tõeline sülekass, kes ei ole eriti nõudlik. See kass on korterieluks ideaalne, sest õue teda lihtsalt ei tõmba. 

Siiski pole oluline niivõrd tõug, kui kassi iseloom. Varjupaigast kassi korteriloomaks valides eelista pigem täiskasvanud ja väljakujunenud iseloomuga kassi. Kõige rahulikumad on veidi eakamad kassid, kes oskavad kodu eest tänulikud olla.

Kui aga pead sageli kodust ära olema, on võimaluseks võtta näiteks kaks kassi ühest pesakonnast või kassid, kellel on sarnane temperament. Kahekesi olles pakuvad nad teineteisele seltskonda ja neil ei hakka igav. 

Loe ka: Kuidas loom reisile kaasa võtta ja mida tuleks teada 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles