Nipid, et kass kasutaks liivakasti probleemideta ja see oleks lõhnavaba

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui kass ei taha liivakasti kasutada, võib olla põhjus olla sageli vales liivas või halvas hügieenis. Mentalfloss jagab nõuandeid ja nippe, kuidas hoida kassi liivakast puhas ja lõhnavaba.

Aseta kast mittekäidavasse ja müravabasse kohta

Privaatsust armastavatele kassidele meeldib, kui nad saavad häda vaikselt õiendada. Liivakast ei tohiks olla käidavas kohas ning peaks olema müraallikatest (pesumasin, soojapuhur) võimalikult kaugel. Kindlasti ei tohiks liivakasti läheduses olla kassi toidu- ja jooginõu.

Vali lõhnavaba kassiliiv

Tänapäeval on saada mitut sorti kassiliiva. Kui kassile üks ei meeldi, proovi teist. Kui ikka ei sobi, proovi hoopis tavalist liiva. Kassidel on ninas 67 miljonit lõhnaretseptorit, inimestel aga kõigest 5 miljonit. Seega võib tugevalõhnaline allapanu liivakastis, mis eritab hõrke lillearoome, kassi hoopis nina kirtsutama panna. 

Pane liivakasti söögisoodat

Kuna kassid tugevalõhnalisse kassiliiva eriti soosivalt ei suhtu, tasub valida lõhnavaba allapanu, ent enne kasti täitmist raputada selle põhja veidi söögisoodat. 

Pese liivakasti

Ebameeldiva lõhna vältimiseks on soovitatav kasti puhastada kaks korda päevas. Kord nädalas pesta kast põhjalikult ning täita seejärel värske liivaga.

Vali liivakast, mis kassile meeldib 

Kui kass eelistab katmata kasti, tuleks talle seda võimaldada. Ehkki kaetud liivakast hoiab suurema tõenäosusega halva lõhna eemal, meeldib kassidele liiva kraapides end kastis vabalt ringi pöörata. Kaetud seintega kast võib loomale kitsaks jääda. Pealegi on kassile oluline, et ta saaks vajadusel alati kergesti plehku panna ja tal ei tekiks nn lõksus olemise tunnet. 

Loe ka: Imelised asjad, mis hakkavad sinu elus juhtuma, kui võtad kassi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles