Imelised asjad, mis sinu elus juhtuma hakkavad, kui võtad kassi

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michael Boland/moodboard/Scanpix

Kassidel on võime inimeste elu paremaks muuta. Need isepäised loomad on väga head vaimse tervise turgutajad ning neil on isegi võime leevendada vigastusi.

Lifehack.com toob välja mõned põhjused, miks kassile kodu pakkumine head mõju avaldab ning isegi elu muudab.

1. Oled vähem stressis

Kassiomanikel on väiksem stressitase, sest kassidel on kaasasündinud oskus meeleolu parandada. Kassid on head seltsilised, neid on mõnus kallistada ja nende eest hoolitsemine on võrdlemisi kerge. Igapäevane kassiga suhtlemine muudab sind õnnelikumaks ja vähem stressialtiks.

2. Väheneb südame - ja veresoonkonna haiguste risk

2008. aastal Minnesota ülikooli infarktiinstituudis tehtud uuring näitas, et kassiomanikel on 30 protsenti väiksem tõenäosus infarkti surra. Üks põhjus ongi selles, et kassid on suurepärased stressi ja ärevuse leevendajad. Piisab vaid kassi paitamisest.

3. Väheneb üksindustunne

Kui kodus on kass, kellega rääkida, rahuldab see inimese sotsiaalseid vajadusi samamoodi, nagu ajaveetmine sõpradega seda teeb. Arvamus, et ainult koerad suudavad inimesse tõeliselt kiindunud olla, ei pea paika, sest kassid näitavad vägagi välja oma kiindumust omaniku vastu. Suhtluses nurrumootoriga kehtib reegel: mida sõbralikum oled kassi vastu, seda sõbralikum on tema sinu vastu.

4. Paraneb vaimne tervis

Paljud depressiooni all kannatajad kinnitavad, et kui kodus on kass, on igapäevaprobleemidega lihtsam toime tulla. Kass pakub seltskonda ja sõprust, millega ei kaasne probleeme ega keerulisi suhteid. Kassi eest hoolitsemine on inimesele vastutus, suhe loomaga võimaldab kujundada vajalikku rutiini ning lemmikuga mängimine hoiab füüsiliselt aktiivsena.

5. Vigastused paranevad kiiremini

Kasside nurrumisel on tervendav mõju. Mahe nurrumine aitab ravida põletikke ning lihaste ja kõõluste vigastusi. 

6. Sinu elus on rohkem naeru

Kassid võivad olla vägagi naljakad. Nende rumalad krutskid ja tembud võivad panna hüsteeriliselt naerma. California ülikoolis tehtud uuring näitab, et isegi 20-minutilisel kassivideote vaatamisel on tervisele stressi alandav mõju.

Loe veel: Miks punased kassid on peaaegu alati kõik isased

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles