Millisest materjalist mööblikatted ja kangad kassi küüntele vastu peavad?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Üldiselt kehtib reegel, et kassi, kellel on piisavalt tegevust, mööblikraapimine ei ahvatle. Aga ka siis, kui kassile tema kraapimispost ei sobi, on ta valmis sellest diivanit või vaipu kraapides märku andma. Õnneks on võimalik valida mööblit ja kangaid, mis teravatele küüntele nii kergelt järele ei anna.

Kui kass kraabib kodus mööblit, tasub vaadata näiteks puidust jalgadega mööbliesemeid, millel on jalad võimalikult ära peidetud või eelistada metalljalgadega laudu või pehmemööblit, kirjutab Catster.

Kasse silmas pidades on parim mööblikattematerjal on nahk, sest sinna ei ole võimalik miisul küüsi sisse lüüa. Ka kassidele endile ei paista tugev nahk väga meeltmööda olevat ning suure tõenäosusega käivad nad nahkdiivanist lihtsalt kaarega mööda. 

Tasuks vältida kangaid, mis kergesti küünte taha hakkavad ning millest niidid välja tulevad, näiteks tviid. Vastupidiselt nahkmaterjalile on selliselt kangastelt kassikarvade korjamine tüütu ja vaevanõudev.

Kassiomaniku seisukohast ongi kõige raskemini käsitletavad materjalid šenill, velvet, villane, linane, siid ja tviid.

Ka ei soovitata kassiomaniku koju mikrofiiberkangast materjale. Sellelt kangalt on kerge toidu- ja joogiplekke välja saada, aga pidevat «augustamist» need ei kannata.

Valides põrandakattematerjali, sobiksid kassisõbralikku elamisse näiteks kerged džuutmaterjalist vaibad, mis kassi teravad küüned ilusti välja kannatavad.

Loe veel: Minu kass elab kahes peres korraga, on see võimalik?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles