Kurvad kaadrid: Buenos Airese loomaaed on vanglaks sadadele loomadele

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Buenos Airese loomaaed Argentiinas suleti juba aasta tagasi, kuid sajad loomad on ikka veel sunnitud oma koledates puurides elama, sest arendajatel ja linnaametnikel puudub plaan, mida nendega ette võtta.

Kui aasta tagasi lubasid arendajad loomaaiast hakata parki tegema ja loomad sealt ära viia, siis praegu istuvad sajad loomad ikka veel kurvalt oma puurides, kirjutab Daily Mail.

Arendajad lubasid eelmise aasta juulis suurem osa loomaaia elanikest erinevatesse Argentiina ja ka välismaistesse varjupaikadesse toimetada, aga pole seda siiani teinud.

Teisipäeval rääkisid arendajad taas loomaaia uuendusplaanidest, aga ei selgitatud mis saab loomadest. Paljude loomade puhul kardetakse, et kolimine võib nad tappa, isegi kui nende uueks koduks saab metsloomadele mõeldud varjupaik.

Loomakaitsjatele teeb meelehärmi, et loomad elavad tingimustes, mis ei vasta kaasaegsetele standarditele. Loomaaed avati 1875. aastal, mil asukohaks valiti vaikne maalapp linnasüdamest väljaspool, aga kuna linn on oluliselt kasvanud, on loomaaed jäänud linna keskmesse, kiire liiklusega tänavate ja autodemüra vahele. 

Alates loomaaia sulgemisest on vabastatud mõned kondorid ja 360 salakaubitsejate käest looma on toimetatud teistesse paikadesse. Aga ühelegi loomaaia loomale, kes on linna omanduses, pole seni suudetud uut kodu organiseerida.

Linnaametnike sõnul on protsess keerulisem kui algselt arvatud. Üheks põhjuseks on asjaolu, et loomaaed suleti enne, kui käivitati seaduslik käik, mis on vajalik loomade ümberviimiseks.

Hiljuti palkasid linnaametnikud spetsialisti, kelle ülesanne on välja selgitada, milliseid loomi saab transportida ja kuidas seda korraldada. Pole ka teada, kui paljud loomadest kolimist välja kannataksid või kes nad üldse võtaks.

Loe veel: Loomaaed selgitab, mis häält teeb rebane

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles