Loomaaed selgitab, mis häält teeb rebane

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Nii mõnedki meist on kuulnud Norra bändi Ylvise laulu «The Fox (What Does The Fox Say?)» ja need, kes seda veel ei teadnud, said ilmselt eile saatest «Su nägu kõlab tuttavalt» hea ülevaate. 

Laulust jääb aga kõlama küsimus, mis häält rebane ikkagi teeb. Ylvis pakub oma laulus välja küll mitmeid erinevaid variante, kuid Tallinna loomaaed otsustas Facebookis ka oma vastuse sellele küsimusele anda. 

Loomaaed kirjutab: «Rebase helirepertuaar on väga lai, registreeritud on 28 erinevat häälitsust. Kõige iseloomulikum on haukuvalt kõlav «vau-vau-vau», mida võib vahel kuulda mitmelt rebaselt korraga. Paaritumisajal võib aga kuulda kriiskeid. Nii karjub eestkätt emasloom, kuid ka isasloom oskab sarnaselt häälitseda. Sotsiaalseks suhtlemiseks kasutatakse piiksuvaid, vinguvaid, turtsuvaid, urisevaid ja põrisevaid helisid, olenevalt, kas tegemist on ülemvõimu näitamise, agressiivsuse või alistumisega.»

Kui soovid oma kõrvaga kuulata, mis häält rebane teeb, vajuta siia!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles