Viis põhjust, miks naised on kassid

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kui vaadata tähelepanelikult naisi ja kasse, võib märgata, et ühiseid jooni on rohkemgi kui arvata oskaks.

Oleme ettearvamatud

Kassi paitades võib juhtuda, et ühe vale liigutuse või liiga kaua kestva paituse eest võib ettearvamatu loom küüned kätte lüüa. Meie, naistega, on umbes samamoodi. Vahel ei peagi otseselt midagi väga valesti tegema, et küünistada saada – vahel see lihtsalt juhtub!

Oleme otsustusvõimetud

Peaaegu iga kassiomanik võib tunnistada, et hea otsustusvõimega kassid küll kiidelda ei saa. Ühel hetkel nõuavad nad tähelepanu ja juba teisel hetkel hüppavad sülest maha, et süüa küsida või mängima pääseda. Ka meil on teinekord raske otsuseid langetada, näiteks millisesse restorani õhtul minna või mida selga panna, sest emotsioon võib muutuda.

Kui me midagi tahame, siis tahame seda kohe 

Kui kassid tähelepanu vajavad, siis ei arvesta nad sellega, et peremehel on näiteks töö pooleli. Hästi aitab see, kui ennast arvuti klaviatuurile pikaks sirutada – küll seda peremees ikka märkab. Naistega on samamoodi. Kui hea uudis kibeleb keelel, on seda kohe vaja sõbrannaga jagada – las muud asjad ootavad. Kui tekib isu koogi järele, tuleb elukaaslast niikaua togida, kuni ta viimaks poes ära käib.

Peame halvad sõnad meeles

Mäletame hästi neid kordi, kui elukaaslane ei viinud prügikasti välja, ehkki ta seda lubas, või kommenteeris teravalt meie välimust. Kindlasti ei unusta me seda neile sobival hetkel meelde tuletamast. Käitume samamoodi nagu solvatud kass, kes kõige ootamatumal hetkel sussi sisse urineerib või mõne muu «üllatuse» jätab.

Valime, mida sööme

Kõik naised ei ole valivad sööjad, aga nagu kassidelgi, on meil toidud, mida süüa eelistame. Sageli on oluline seegi, kust toit pärineb ja milline on selle kvaliteet. Ja muidugi on oluline vaheldus. Nii nagu kassid hakkavad tüdimuseni söödud sama toitu pika hambaga sööma, keerutame kahvlit ära tüüdanud spagettides ja unistame India karriroast.

Loe veel: Miks armastavad kassid kõrgeid kohti?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles