Südamlik video: Indias päästeti vabadusse 50 aastat vangistuses veetnud elevant

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Newslions / SWNS/Scanpix

India elevant, kes oli ligi 58 aastat pidanud elama aheldatuna, kannatama peksu ja kärarikkaid turiste, pääses loomakaitsjate abiga vabadusse.

Elevant nimega Gajraj oli sunnitud pea kogu oma elu olema Indias Maharashtra osariigis Yami Devi hindu templis turimisatraktsioon, kirjutab Daily Mail.

Loom oli halva kohtlemise tõttu jäänud osaliselt pimedaks, nahka sööbinud ketid olid tekitanud lahtised haavad ning tema võhkade otsad olid treenerite ohutust silmas pidades ära lõigatud.

Elevandi ülesanne oli elada pühas paigas, võtta osa tseremooniatest ja lõbustada turiste. Gajraj oli templisse toodud juba pojana, kus ta veetis järjepanu ligi 58 aastat.

Elevandi päästmise võttis enda kanda loomade organisatsioon Wildlife SOS. Päästemeeskonda kuulus 12 inimest , sealhulgas veterinaarid, autojuhid, ja loomatalitajad. 

Gajraj toimetati metsloomade varjupaika, kus ta saab elada rahulikku ja õnnelikku elu kuni oma elupäevade lõpuni. Uude koju jõudnud, pistis Gajraj londi auto katuse ääre vahelt välja ja nuusutas uut ümbruskonda. Uues kodus naudib rasket elu talunud loom liivavanne ja sööb puuvilju nagu jaksab.

Loomaarst Yaduraj Khadpekar sõnas, et Gajraj kannatas rahulikult välja ka meditsiinilised protseduurid ning oli igati rahulik ja koostööaldis.

Vaata veel: Krokodilli lõugade vahele pea pistnud mees sai teravalt nahutada

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles