Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

KOHUTAV TEGU Koeraomanik sidus lemmiku orkaani ajaks aia külge ning lahkus

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Floridas elav koeraomanik, kes jättis oma koera möödunud nädalal orkaan Miltoni ajal üleujutuses maantee äärde aia külge seotuna, on tabatud.

Giovanny Aldama Garcia arreteeriti esmaspäeval ja talle esitati süüdistus raskendatud loomapiinamises, mis on kolmanda astme kuritegu.

Garcia tunnistas, et jättis valge bullterjeri maantee äärde, kui põgenes orkaani eest Georgiasse.

Garcia (23) ütles ametnikele, et jättis oma koera Jumbo maha, sest ei leidnud kedagi, kes koera kaasa võtaks, teatas Hillsborough maakonna riigiprokurör Suzy Lopez.

Lopez mõistis Garcia teo hukka ja kutsus poliitikuid üles kehtivaid seadusi muutma.

«Hillsborough maakonnas suhtume loomade väärkohtlemisse väga tõsiselt. Sellele isikule esitati kuriteosüüdistus, mis võib viia kuni viieaastase vangistuseni,» ütles Lopez. «Ausalt öeldes ma ei arva, et sellest piisab. Loodetavasti võtavad seadusandjad seda juhtumit arvesse ja kaaluvad seaduse muutmist, et võimaldada karmimaid karistusi neile, kes hädaolukorra ajal oma loomad maha jätavad.»

Üks autojuht peatas Florida kiirteepatrulli ametniku Orlando Moralesi ja juhtis tema tähelepanu koerale.

Morales sõitis pool kilomeetrit lõunasse ja kasutas kaasaskantavat kõlarit, et koera kutsuda. Kui koer lõpuks leiti, värises ta ja urises Moralesi peale.

«Ma ei süüdista sind,» ütles ametnik Tampa Bay Times'i andmetel koerale.

Morales parkis oma patrullauto ja kõndis läbi sogase välja maantee ääres, päästes hirmunud looma veest, mis ulatus koera jalgadeni.

Koer viidi loomaarsti juurde, kus teda kontrolliti vigastuste suhtes ja talle väljastati tervisetõend.

Leon County loomade varjupaik aitas koera Tallahassee kasuperre viia ja pani talle nimeks Trooper, et austada nii tema läbielamisi kui ka päästjaid, kes ta katastroofilise tormi käest päästsid, vahendab New York Post.

Florida kuberner Ron DeSantis mõistis hukka Garcia vastuvõetamatud teod, kui too tormi eest evakueerus koera maha jättes.

«Kui see vaene koer maha jäeti,» rääkis DeSantis, «ütlesime, et me tabame süüdlase, kui teada saame, kes seda tegi. Ja just seda tehakse siin Hillsborough maakonnas koos riigiprokurör Lopeziga.»

«Sa ei seo koera lihtsalt kinni ja jäta teda tormi kätte. Täiesti vastuvõetamatu. Me võtame sind vastutusele,» ütles DeSantis teisipäevasel pressikonverentsil.

«Garciat ootab kuni viieaastane vangistus ning ta ei saa koera tagasi,» kinnitas Lopez.

Ta vabastati vanglast teisipäeval 2500-dollarilise ehk 2300-eurose kautsjoni vastu.

Pilte koera olukorrast saab vaadata SIIN.

Tagasi üles