Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Loomaarst hoiatab: neid 5 asja ei laseks ma oma koeral mitte kunagi teha (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedias kuulus Briti loomaarst Ben the Vet reastas tegevused, mida ta oma koeraga kunagi ette ei võtaks.

1. Ei laseks kunagi oma koeral lahtiselt sõidutee ääres liikuda. Veterinaar meenutab valusat mälestust lapsepõlvest: nimelt nägi ta pealt, kuid üks pisike shih tzu tõugu koer auto alla jäi. Õnneks pääses koer küll eluga, kuid kogemus oli väga ehmatav. «See on lihtsalt väga riskantne, olenemata sellest, kui hästi kasvatatud su koer on,» hoiatab loomaarst.

2. Ei annaks kunagi oma koerale konti närida. Loomaarstina on Ben lihtsalt liiga palju näinud, kui suurt kahju võivad koera soolestikku kinni jäänud konditükid tekitada. Aga see pole veel kõige hullem: kõva kondi närimine mõjub laastavalt ka koera hammastele.

3. Ei jätaks kunagi koera üksi autosse. «Temperatuur võib seisvas autos kiiresti väga kõrgele tõusta, isegi siis, kui pole väga palav ilm. See ei ole riski väärt.»

4. Ei söödaks kunagi oma koerale toorest liha. Toore liha kaudu levivad bakterid võivad põhjustada erinevaid infektsioone. 

5. Ei söödaks kunagi koera ülekaaluliseks. Loomulikult on raske nendele kutsikasilmadele vastu panna, aga loomaarst näeb oma kabinetis liiga sageli koeri, kes on ülekaalulised või isegi rasvunud ja see teeb väga ettevaatlikuks. Ülekaalulisus toob endaga kaasa tõsiseid terviseprobleeme, mis omakorda lühendavad sinu lemmiku eluiga, nii et jällegi – ei tasu riskida.

@ben.the.vet 5 things I would definitely never do with my own dog as a vet #learnontiktok #veterinary #fyp #dogsoftiktok ♬ Waiting For Heartache - BLVKSHP

Märksõnad

Tagasi üles