Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Šokeeriv juhtum Harjumaal: ootamatult haigestunud kassi kehast avastati mitu püssikuuli (1)

Copy
Muuga kass.
Muuga kass. Foto: Cats help MTÜ

Möödunud nädalavahetusel kutsuti Cats Help MTÜ appi ühele Muugal elavale kassile, kelle tervis oli ootamatult halvenenud. Loomakliinikus selgus ehmatav tõsiasi, et kassi oli tulistatud.

Cats Help MTÜ teatel oli tegu isase külakõutsiga, keda inimesed juba aastaid toitnud olid. Kassi jaoks olid tehtud isegi pesakesed, kus ta sai soojas olla ning nii oli selle tänavakassi elu päris mõnus.

Ühtäkki oli kass aga tagakehast halvatuks jäänud ning tiiki kukkunud, kust kuidagi siiski omal jõul välja ronis.

Cats Helpi vabatahtlikud püüdsid kassi kinni ning toimetasid Rannamõisa PetCity kiirabisse, kus selgus, et kassil on õhupüssi kuul selgroos ning rinnakus. Kassi elu ei olnud võimalik päästa ning ta tuli eutaneerida.

«Tohutult kurb ja ebaõiglane, et loomake sellist valu ja piina pidi oma elu lõpus kogema ning keegi julmur tundis mõnu sellest, et kasutada kassi elava märklauana,» sõnas Cats Help MTÜ esindaja.

Samal nädalavahetusel tegelesid kassipäästjad veel mitme kriitilise juhtumiga. Näiteks aidati operatsioonile kass, kes kukkus Õismäel 16-korruselise maja aknast alla ning kelle maost avastati võõrkeha, mis tuli välja opereerida. Kassi operatsioon läks maksma üle 1500 euro.

Aknast alla kukkunud kass.
Aknast alla kukkunud kass. Foto: Cats Help

Toeta Cats Help MTÜ tegevust ja anneta selle lingi kaudu.

Tagasi üles