Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

3 PARIMAT Need olid Lemmiku suvefotode konkursi kõige erilisemad hetked

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Portaal Lemmik korraldas juba kolmandat aastat fotokonkurssi «Minu lemmiku suvepuhkus», kutsudes loomaomanikke jagama vahvaid hetki sellest, mida nende lemmikloomad suvel ette võtavad. Nüüd on aeg välja kuulutada konkursi võidufotod.

Kokku esitati konkursile 86 fotot ning kuigi suurema osa moodustasid rannamõnusid nautivad koerad, leidus ka väga palju muudes põnevates kohtades askeldavaid neljajalgseid, üks vahvam kui teine.

Lemmik on järjepidevalt fotokonkursse korraldanud kaks aastat ning kuna «Minu lemmiku suvepuhkus» on neist läbi aegade alati enim tähelepanu saanud, oli konkurents äärmiselt tihe. Vaata kõiki fotosid siit:

Kuigi valikut oli väga-väga raske teha, valis Lemmiku toimetus välja kolm silmapaistvamat fotot ja lugu, mis teiste seast enim esile tõusid ja puudutasid. Kõikide võitjatega võtame ise ühendust ning igast lemmikust ilmub lähiajal digiajakirjas Lemmik ka pikem portreelugu, et saaksime nendega lähemalt tuttavaks. Iga võitja saab auhinnapaki, mille paneb välja PetCity.

«Lemmikute suvi» fotokonkursi võitjad

1. Türgist päästetud koer Mama, kes on üks tõeliselt eriline koer. Oma perenaise Kadri sõnul on Mama tõeline ellujääja. «Professionaalne inimeste sarmeerija (eesmärk on kätte saada söök ja paid ja mis iganes nämmat neil seljakottides/käekottides on), kes oskab õigetele inimestele naeratada suurelt, samal ajal kui saba käib ringi 360-kraadises liikumises,» iseloomustab Kadri oma lemmikut.

Türgist päästetud koer Mama naudib oma uut elu Eestis Kauksi rannas isikliku silitajaga, kelle ülesandeks on tagada talle paisid terve rannapäeva jooksul. «Tänavakoera elu ja mälestused on aina rohkem udused ja minevikus,» ütleb perenaine Kadri.
Türgist päästetud koer Mama naudib oma uut elu Eestis Kauksi rannas isikliku silitajaga, kelle ülesandeks on tagada talle paisid terve rannapäeva jooksul. «Tänavakoera elu ja mälestused on aina rohkem udused ja minevikus,» ütleb perenaine Kadri. Foto: Erakogu

Vahel huilgab Mama ka dramaatilist ooperilaulu, kui tunneb, et ei saa piisavalt tähelepanu. Siis kutsutakse teda draamakuningannaks. «Kui ta tunneb söögilõhna, siis ei takista teda miski. Oskab kasvõi tõmblukuga seljakotti avada ja murda läbi millest iganes, et söök kätte saada. Nina on võimas ja alati väga aktiivne (kogu aeg liigub paremalt vasakule, edasi-tagasi). Tema CVs on ka kirjas hämmastavad ronimise oskused, traksidest välja hüppamise oskused, reisipuurist väljamurdmine jne. Ta oskab kõike, mida on tähtis osata ellu jäämiseks ja selleks, et saada oma tahtmine,» kiidab perenaine.

2. Samojeedi tõugu Maxi, kes on perenaise Marie sõnul omaette karakter – ta küll pelgab vett ja ujumist, kuid ei taha mingi hinna eest toredatest tegevustest ilma jääda. Sellel fotol on samojeedihärra omaniku SUP-lauale roninud ning naudib supitamist täiel rinnal.

Samojeedihärra Maxi on omaniku SUP-lauale roninud ning naudib supitamist täiel rinnal.
Samojeedihärra Maxi on omaniku SUP-lauale roninud ning naudib supitamist täiel rinnal. Foto: Erakogu

3. Noor aktiivne koerapoiss Jet, kelle eriti uhke õhulennu on perenaine Õnneliis tabanud. Perenaise sõnul naudib koer suve täiel rinnal ja nagu pildilt näha, siis lausa sajaga.

Jeti võimas õhulend.
Jeti võimas õhulend. Foto: Erakogu
Tagasi üles