Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

NUNNUDUSE TIPP Näitleja Chris Evans ja tema karvane sõber Dodger: meie tähistame seda päeva iga päev!

Copy
Näitleja Chris Evans.
Näitleja Chris Evans. Foto: Shutterstock

Chris Evans on tuntud kangelasrollide poolest, kuid tema tõeliseks kangelaseks on tema superkoer nimega Dodger – segavereline kutsu, kellega ta on jaganud elu alates 2015. aastast. Kuigi rahvusvahelist segavereliste koerte päeva tähistatakse vaid kaks korda aastas, tähistab Evans seda iga päev. Armastatud näitleja jagab, kuidas üks juhuslik kohtumine varjupaigas viis erilise sõpruseni ja miks Dodger on tema jaoks üks ja ainus. 

Rahvusvaheline segavereliste koerte päev on eriline päev tähistamaks segavereliste koerte adopteerimise ja armastamise tähtsust. Seda päeva tähistatakse kaks korda aastas: 31. juulil ja 2. detsembril, kuid näitleja Chris Evansi jaoks vajab see tähistamist iga päev tänu tema koerale Dodgerile, kellele oli ta elupäästjaks peaaegu kümme aastat tagasi. 

Evans jagab oma ülimalt suurt armastust Dodgeri vastu, kelles on üllatavalt palju erinevaid koeratõuge, sealhulgas labrador, bokser, pitbullterjer ja isegi kääbusspits. «Ma ei tea, kuidas kääbusspits siia ära eksis!» naljatab Evans. Vaatamata Dodgeri ebatõenäolisele tõukombinatsioonile ütleb Evans, et tema kutsika energia ja armas olemus teevad koera tema jaoks nii eriliseks. 

Evans kohtus Dodgeriga esimest korda 2015. aastal Georgia osariigis Savannahis asuvas loomade varjupaigas filmivõtetel. See, mis algas juhusliku külaskäiguna, muutus elumuutvaks hetkeks, kui Evans leidis koeraga ühise side. «Ma lihtsalt teadsin ja nägin, et siit tuleb meie ühine elu,» meenutab ta. Sellest ajast peale on nad olnud üksteise jaoks lahutamatud sõbrad ja ei kujutaks elu ilma teineteiseta ette. 

Lisaks Dodgeri elu tähistamisele on Evans teinud koostööd ka koeratoidubrändiga Jinx. Koostöö ei taga Evansi jaoks mitte ainult seda, et tema lemmik saaks kätte oma lemmikmaiused, vaid on toetanud sellega ka oma südamelähedast eesmärki. Näiteks annetas augustikuu jooksul Jinx viis protsenti Walmarti ostudest USO koerteprogrammile, ühendades Evansi armastuse koerte ja imetluse teenindajate vastu. 

Mis puutub aga rahvuslikku segavereliste koerte päeva, muutis Evans selle oma koera jaoks sel aastal veelgi erilisemaks päevaks. Ta käis koos Dodgeriga pikal metsamatkal ning koos lõpetasid nad päeva koerapargis – viimasest oli Dodger vägagi vaimustatud! 

Tagasi üles