Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Teenistuskoera traumat aitab ravida kass: neist said hingesugulased (1)

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

California naise südamlik lugu tema ärevuse all kannatavast teenistuskoerast ja hiljuti adopteeritud kassipojast, kellest said kohe parimad sõbrad, on võitnud paljude südamed.

22-aastane Amelia rääkis Newsweekile, et ta võttis Beari, kui koer oli kõigest nelja kuu vanune, ja hakkas teda teenistuskoeraks koolitama. Paraku juhtus aga ebameeldiv vahejuhtum, mis muutis Beari elu.

«Kui ta oli poolteiseaastane ja peaaegu oma koolitust lõpetamas, sattusime poes kolme agressiivse võlts-teenistuskoera peale, kuigi see pood ei olnud lemmikloomasõbralik. Koerad ilmusid äkki ja viimane neist pääses oma rihma lõppu välja sirutades Bearile ohtlikult lähedale, püüdes teda rünnata,» rääkis Amelia.

«Juhtum põhjustas Bearis hirmu kõikide koerte ees ning tal tekkis tugev ärevus, mistõttu pidin ta teenistuskoera tööst «pensionile saatma». Pärast seda oli ta kodus kurb ja passiivne. Ta hakkas võtma ärevusvastaseid ravimeid. Minu ja mu partneri otsus oli talle sõber leida.»

Nii leidiski paar internetikuulutuse kaudu Niko ja otsustasid, et tema ongi õige valik. Kohe, kui nad kassi koju tõid, tundis Niko end sealsamas koduselt. Pärast eraldi toas kohanemist tutvustati teda lõpuks Bearile ning neist said kohe parimad sõbrad.

«Ma tahaksin kõigile, kes seda loevad, öelda: palun ärge viige treenimata lemmikloomi poodidesse, mis pole lemmikloomasõbralikud. See seab ohtu teenistuskoerad ja nende omanikud palju enam, kui inimesed arvavad,» sõnas Amelia.

Bear sai küll uue sõbra, kuid tema ärevus on endiselt tõsine probleem. Amelia on viimase aasta jooksul õpetanud koerale toimetulekuvõtteid, kuid Bear satub siiani paanikasse iga kord, kui ta näeb teist koera.

Tagasi üles