Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Põhjused, miks kassid voodis inimese kõrval magada armastavad

Copy
Kassidele meeldib soojus ja lähedus.
Kassidele meeldib soojus ja lähedus. Foto: Shutterstock

Kassidel on enamasti oma pesa, võimalus magada aknalaudadel, diivanil, tugitoolides ja kus iganes süda kutsub. Sageli valivad nad siiski ööuneks pererahva voodi ja pressivad ennast inimese lähedusse. Kas oled mõelnud, mida karvane sõber selle valikuga öelda tahab? 

Sellise küsimuse vastu huvi tundvad spetsialistid on teinud kokkuvõtte peamisest põhjustest, miks karvased käpalised õhtuti voodisse poevad.  

Üks, mis on selge – kassid armastavad hellust, soojust ja lähedust. 

Kontrollija. Kass hoiab alati ümbrusel silma peal, isegi magades. Seetõttu meeldib talle inimese kõrval või lausa peal magada, et teada, millal sõber ärkab, ja teda esimesena tervitada saaks. 

Soojalembus. Kassid armastavad soojust. Kui päeval on kassi lemmikkoht köök, soe koht radiaatori lähedal või päikeseline aknalaud, siis öösel on lemmikuks soe voodi.

Vanad harjumused. Pisikesed kassibeebid magavad kassiema juures ja harjumustel on suur jõud isegi täiskasvanuks saades. 

Turvalisus. Kass, pidades inimest suuremaks ja tugevamaks, läheb tema voodisse magama, teades, et inimene kaitseb teda kindlasti ohu eest. Seal tunneb ta end turvaliselt ja rahulikult.

Vajadus tähelepanu järele. Kui kass tunneb tähelepanust ja paitustest puudust, sätib ta ennast sageli peremehe näo ette ja hakkab ennast meelde tuletades nurruma ja silitusi nuruma.  

Usaldus ja armastus. Inimese rinnal, seljal või jalgadel lamades näitab kass välja oma usaldust. 

Tuttav lõhn. Kui kassipoeg võeti varakult ema juurest ära, harjub ta kiiresti omaniku lõhnaga. Kassidele meeldib eriti inimese juuste ja higi lõhn. Seetõttu püüavad kassipojad lesida omaniku kaela lähedal ja kaisus. 

Tagasi üles