Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

SÜDAMLIK Leetu sõitnud eestlased tegutsesid 10 tundi, et päästa hädas kassipoeg (1)

Päästetud kassipoeg.
Päästetud kassipoeg. Foto: Erakogu

Eestlaste teekond Leetu Palangale kujunes ootamatult tundidepikkuseks päästeoperatsiooniks.

«Kell oli 23.50. Teel Palangale. Kohale pidime jõudma kell 02.00. Kuid siis plaanid muutusid. Näeme maanteel üle tee roomamas esikäppadel kassipoega. Jäime seisma, tõstsime kassipoja maantee pealt ära, nägime, et ühel käpal luu väljas. Kass mjäugus tohutult – vajas abi,» kirjeldab kassile appi läinud Reivo ühismeediapostituses.

Mees asus koos reisikaaslastega otsima kohta, kuhu vigastatud kassipoega toimetada, kuid öötundidel osutus see väga keeruliseks. Neil õnnestus saada kohaliku varjupaiga telefoninumber, kuid kuna öötundidel neid kätte saada polnud võimalik, tuli öö koos kassiga autos veeta ning üheskoos hommikut oodata.

Kassike pidas tublilt hommikuni vastu ning üheskoos alustati sõitu öösel välja otsitud varjupaiga poole, kuid selgus, et sellel aadressil varjupaik enam ei tegutse. 

«Käisime veel lähedal oleva maja peremehelt küsimas, et ega pole tema kass – ei olnud. Kuid saime pappkasti, millega kassi transportida. Võtsime ette teekonna varjupaika, kus ka kohe kassipojale abi pakuti. Abistaja varjupaigas oli igati sõbralik. Meie kümnetunnine päästeoperatsioon sai lõpu.»

Vigastatud kassike viibib nüüd varjupaigas ning ühismeediapostituses kiidab varjupaik suure südamega eestlasi. Selleks aga, et kass saaks operatsioonile minna, kogub varjupaik annetusi. Operatsioon läheb maksma 700 eurot. Rekvisiidid leiab sellest postitusest:

Märksõnad

Tagasi üles