Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Namiibias hukatakse karmil põhjusel üle 700 metslooma, nende seas 83 elevanti

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Namiibia keskkonnaamet pidi vastu võtma karmi otsuse ning plaanib hukata 723 metslooma, sealhulgas 83 elevanti, et sealsed elanikud näljahädast päästa.

Lõuna-Aafrikat on tabanud ulatuslik põud, mistõttu on sealsed ametnikud võtnud kasutusele äärmuslikud meetmed, et inimesed näljahädast päästa. Kokku plaanitakse hukata 723 metslooma, nende seas 83 elevanti, ning loomade liha nälga kannatavate inimeste vahel ära jagada, kirjutab Reuters.

ÜRO andmetel seisab Lõuna-Aafrika Vabariik silmitsi aastakümnete suurima põuaga, sest eelmisel kuul ammendas Namiibia 84% oma toiduvarudest. Peaaegu pool Namiibia elanikkonnast peaks lähikuudel kogema suurt toidupuudust.

Ministeeriumi sõnul aitab metsloomade hukkamine vähendada ka koormust veevarudele.  Lisaks elevantidele kavatseb riik hukata 30 jõehobu, 60 pühvlit, 50 antiloopi, 100 sinignuud, 300 sebrat ja 100 kannat. 157 looma on jahimehed juba hukanud.

Viie Lõuna-Aafrika riigi – Zimbabwe, Sambia, Botswana, Angola ja Namiibia – kaitsealadel elab hinnanguliselt enam kui 200 000 elevanti, mis teeb sellest piirkonnast ühe maailma suurima elevandipopulatsiooniga ala.

Märksõnad

Tagasi üles