Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

VIDEO Pärnumaal jäi kaamera ette eriti uhkete sarvedega hirvepull

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pärnumaal püüdis pilku hirvepull, kes paistab silma haruldaselt suure ja uhke sarvepaariga. Möödujal õnnestus uhket looma ka filmida.

«Sõidan tihti ringi, et leida loodusest midagi põnevat. 27. juuni õhtul käisin Tõhela kandis – Tõhela kuulub Pärnu linna alla – ja tagasiteel, kui olin juba peaaegu kodus, sest jõudsin oma sõiduga Lääneranna valda, avastasin kella kümne paiku põllutee ääres uhkete sarvedega hirvepulli rahulikult rohtu söömas,» rääkis video autor Merike Pikkmets Lemmikule.

Merike jäi tee äärde seisama, et erilise välimusega loomast mõni pilt teha. Kuna leid oli aga äge ja ootamatu, läks esimene lähim klõps sootuks aia taha. Kuna aga loomal kiiret polnud, tuli mõte teda hoopis filmida. «Sellist uhket leidu pole mul enne olnud,» sõnas video autor, kes jagas kauneid kaadreid ka ühismeedia grupis, kus see ohtralt kiidusõnu teenis.

Merikese teed on varemgi metsloomadega ristunud. «Korra olen eelmise aasta juulis Lõpe küla (Lääneranna vald) lähedal õhtul hilja näinud emahirve vasikaga. Kuuldavasti neid aeg-ajalt ikka Pärnumaal kohatakse,» lisas ta.

Vaata videot kaunist hirvepullist põllulillede vahel jalutamas:

Märksõnad

Tagasi üles