Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

SÜDANTLÕHESTAV Koer ootas 12 aastat haigla ees oma peremeest, kuid...

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lõuna-Hispaanias Cádizi linnas elav koer Canelo ootas 12 aastat haigla ees, et tema peremees tagasi koju tuleks, kuid seda hetke ei saabunud... Veel südantlõhestavam on asjaolu, et koer hukkus sellele samale kohale väga lähedal.

Punaka karvaga terjerilaadne koer Canelo on Hispaanias Cádizi linnas kujunenud tõeliseks truuduse sümboliks. Talle on seal püstitatud autahvel ning tema järgi on nime saanud ka üks tänav.

Canelo lugu on tõeliselt hinge puudutav: 12 aastat järjest ootas ta iga päev Puerta del Mari haigla ees oma peremeest, kes oli läinud sinna protseduurile, kuid enam tagasi ei tulnudki.

Koera peremehel oli probleeme neerudega ning ta käis regulaarselt dialüüsis. Ustav lemmik ootas teda alati ukse taga. Ühel saatuslikul päeval läks aga midagi väga valesti ning peremees enam haiglast ei väljunud. Koer jäi aga ootama...

Traagiline lugu puudutas Cádizi linna elanikke väga ning nad hakkasid koerale tooma süüa ja juua. Haigla ette seati tema jaoks sisse isegi magamispesa. Koer viidi kaks korda varjupaika, kuid tal õnnestus alati põgeneda ja seada end sisse vanas tuttavas kohas. Ka katsed koerale uus kodu leida läksid luhta.

Canelo hukkus 2002. aastal seal samas haigla lähistel, saades autolt löögi.

Canelo lugu elab aga edasi tuhandete inimeste hinges. Ameerika animatsioonifirma Animagic Studios on tema auks loonud lühifilmi. Filmi lavastas Jordi Ayguasenosa, kes avastas loo internetist ja see ilmub YouTube'is 26. augustil ehk rahvusvahelisel koertepäeval.

Allikas: inSpain.news.com

Märksõnad

Tagasi üles