Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Tallinnas võeti omanikult ära üheksa lubamatutes tingimustes peetud koera

Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Põllumajandus- ja toiduamet võttis omanikult ära üheksa koera, keda peeti majandusliku tulu teenimise eesmärgil äärmiselt halbades tingimustes.

Põllumajandus- ja toiduameti loomatervise ja -heaoluosakonna peaspetsialisti Carol Laurimaa sõnul peeti loomi lubamatutes tingimustes Haabersti linnaosa kortermaja pimedas toas.

«Korteri põrandad olid kaetud koerte väljaheidetega ja seintel olid tugevad kraapimisjäljed, mis näitas, et loomad otsisid ruumist väljapääsu. Täiskasvanud koeri peeti toas poolemeetrise rihma otsas,» kirjeldas Laurimaa.

Kõik koerad toimetati varjupaika, kus neile tehakse põhjalik tervisekontroll ning tagatakse nende heaolu. «Amet jätkab juhtumi uurimist ning menetlemist,» lisas Laurimaa.

Kui märkad looma, kelle elu ja tervis võib olla ohus, siis teavita sellest põllumajandus- ja toiduametit vihje@pta.agri.ee.

Loomade äravõtmine on äärmuslik meede, mida rakendatakse ainult juhul, kui ohus on loomade elu või tervis ning seetõttu ei saa jätta loomi senise loomapidaja hoolde. Seaduse järgi on õigus loomi kontrollida, loomaomanikule ettekirjutusi teha ja loomi võõrandada vaid põllumajandus- ja toiduametil, kellele on abiks loomakaitseorganisatsioonid.

Tagasi üles