Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Kassi mänguhimu oleks peaaegu viinud omaniku teise ilma

Copy
Loos esindatud kass Eric on sfinks.
Loos esindatud kass Eric on sfinks. Foto: Shutterstock

59-aastane muusik taastub hetkel raskest selgroomurrust, kus lisaks sellele avastati tal haiglaravi ajal ka murtud roided ja veri kopsudes. Vigastused vastasid täpselt sellele, nagu oleks toimunud autoõnnetus, aga ei, olukord polnud hoopiski nii skandaalne. Rasked vigastusted viisid mehe haiglasse seetõttu, et ta kukkus oma kassi pärast trepist alla.  

Õnnetus juhtus 23. oktoobri õhtul, kui Chris Rowley oli üksi kodus oma karvutu Egiptuse sfinksi kassipoja Eric Morecambe'iga. Vaatamata sellele, et õnnetus juhtus eelmine aasta, jääb selle tagajärgi Rowley siiani mäletama. 

Õnnetus sai alguse sellest, kui kiisu tahtis omanikuga vaid mängida ja hüppas omanikule trepist alla tulles jala külge kinni, mis teda ehmatas. «Kukkusin trepist alla ja ei saanud enam liikuda,» meenutab mees. 

Rowley jäi trepi allosas liikumatuks lausa 14 tundi, kuni tema naine Jackie järgmisel hommikul töölt naasis. «Mu aku oli tühjaks saanud, aga ma ei saanud püsti, et oma naisega ühendust võtta,» räägib Rowley. 

Kui Jackie lõpuks koju jõudis, leidis ta oma mehe vereloigust. Ta helistas kiiresti kiirabile, kes saabus kõigest mõne minutiga. Hiljem avastasid meedikud Rowley vigastuste ulatuse, mille hulka kuulusid koljuluumurd, kaelaluumurd ja mitmed roidemurrud. 

Rowley'le öeldi, et ta peab jääma kaheks nädalaks haiglasse, sest teda on ees ootamas pikk taastumisperiood. «Mul kulus 6 kuni 12 kuud enne, kui ma uuesti jalule sain,» kurvastas muusik, kes ei saanud peale õnnetust ilma hapnikumasinata hingata ning kellel oli oht ettetulevateks tõsisemateks tüsistusteks. 

Rowley vigastused takistavad tal tänasel päeval töötamast, põhjustades märkimisväärset sissetuleku kaotust. Rowley sõber on loonud GoFoundMe lehe, et aidata leevendada mehe rahalist koormust taastumise ajal. 

Siiski on ka lool positiivne külg – vaatamata juhtumi tõsidusele pääses Rowley vallatu kassipoeg Eric Morecamble vigastusteta. 

Tagasi üles