Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Omanik hämmingus: leinav kass tegi sõbra haual midagi väga ootamatut

Copy
Foto: Shutterstock

Sõpra leinav kass tegi perenaise silme all midagi, mis murdis tema südame.

Bee-nimeline kassike kaotas hiljuti oma parima sõbra, pere teise kassi ega suuda leinaga kuidagi toime tulla.

Ühel päeval pani tema perenaine tähele, et Bee istub taas koduaeda maetud sõbra haual, kuid sel korral tegi ta midagi ootamatut – ta asus maad kraapima, justkui üritaks hauda üles kaevata.

«Minu süda on murtud,» kirjutas perenaine, kes jagas videot TikTokis ning kogus sellega üle kahe miljoni vaatamise.

@taliarycroft My heart cant take this pain anymore #fyp #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #fypage #catsoftiktok #cat #viral ♬ In the Forest - Lesfm & Olexy

Kuidas kassid leinaga toime tulevad?

Kassid, nagu ka inimesed, kogevad kaaslase kaotamise tõttu kurbust ja vajavad sel raskel ajal omaniku tuge rohkem kui tavaliselt. Leinamärkide äratundmine, rutiini säilitamine, rahuliku keskkonna loomine ja kassi tervise jälgimine on olulised sammud, mis aitavad kassil toime tulla lemmiklooma kaotusega.

Sõbra kaotuse korral võivad kassi käitumises toimuda mitmed muutused, mis viitavad sellele, et kass on leinas. Ta võib muutuda eemalehoidvaks või vastupidi, äärmiselt kiinduvaks. Kaduda võib isegi söögiisu. Loom võib olla segaduses ja otsida oma kadunud sõpra taga.

Leinav kass vajab omaniku tuge ja aega, et kaotusega toime tulla. Oluline on säilitada rutiin, mida kassid armastavad, pakkuda rahulikku keskkonda ning kassiga tavapärasest rohkem tegeleda.

Allikas: Home Dignity

Märksõnad

Tagasi üles