Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Ohtlik viga, mida kassiomanikud lemmiku toitmisel sageli teevad

Copy
Foto: Shutterstock

Toiduvalikud mõjutavad kassi tervist rohkem, kui paljud kassiomanikud arvata oskavad. See kasulik nõuanne aitab tagada, et sinu kass püsib hüdreeritud ning hea tervise juures.

Värsketel kassiomanikel võib sageli tekkida küsimus, milline on lemmiku jaoks kõige sobilikum toit: kas eelistada kuivtoitu või konservi? Kuivtoit, mis on odavam ja mida on lihtsam käsitleda, tundub igati mugav valik, kuid ainult selle peale lootma jääda ei tasu.

Seetõttu soovitavad eksperdid pakkuda oma kassile ka konservtoitu või ise valmistatud toitu. Hea uudis on, et n-ö märg toit maitsebki paljudele kassidele rohkem, sest ergutab ka nende lõhnataju, mis on inimese omast 14 korda tugevam. Lisaks sisaldab see piisavas koguses vett, mis tähendab, et sa ei pea niivõrd oma lemmiku vedelikupuuduse pärast muretsema.

Ainult kuivtoitu söövad kassid peaksid kindlasti jooma lisaks paju vett, sest ei suuda muidu saavutada kehas vajalikku niiskustaset. Vajaliku koguse vee joomine võib kassi jaoks aga olla paras väljakutse, sest nad on arenenud selliselt, et peaksid vajaliku vedeliku koguse kätte saama värskest saagist.

Paljud kassiomanikud ei tea, kui palju peaks kass päevas vett jooma. Vastus võib olla üllatav: «Looduslikus saagis on 75 protsenti vett, kuivtoidus aga umbes kümme protsenti. Konservtoitu sööv kass saab enamasti vajaliku veekoguse kätte konservtoidust, kuivtoidul kass võiks juua päevas 60 ml vett iga oma kehakaalu kilo kohta,» ütleb loomaarst Kertu Kivirand.

Seega tasuks hea tervise nimel oma kassi toita konservtoiduga, mis aitab tagada, et tema keha omastab vajalikus koguses vett. Veepuudus võib endaga kaasa tuua erinevaid terviseprobleeme, näiteks neeruhaigused, mis on tegelikult üks peamisi kasside surma põhjuseid, kirjutab catster.com.

Märksõnad

Tagasi üles