Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

VIDEO Rõõmupisarad: 9 aastat kadunud olnud koerake naasis koju

Copy

17. juulil vajus Judith Monarrez oma Las Vegase kodu köögipõrandale ja nuttis rõõmust – ta oli äsja saanud meili, kust selgus, et tema üheksa aastat kadunud koer Gizmo on leitud elusana. Vaid loetud tundide pärast oli loomake taas tema käte vahel.

2015. aastal oli Monarrez 28-aastane ja elas koos vanematega, kui toona kaheaastane Gizmo nende kodu tagahoovist katkise värava kaudu välja lipsas. Järgnenud kümnend tõi kaasa palju muutusi. Praegu 37-aastane Monarrez kolis oma koju, omandas magistrikraadi inglise keeles ja alustas tööd õpetajana. Kuid ta ütleb, et ei lakanud aastate jooksul Gizmot otsimast.

Nüüd istus ta autosse, et sõita linna teise otsa loomaarsti juurde ja kohtuda Gizmoga. Monarrezile öeldi hiljem, et üks naine oli koera leidnud ja viinud ta loomaarsti juurde, kus nad leidsid kiibi järgi omaniku üles. Monarrez nimetas juhtunut imeks. «Mul on nii hea meel, et ma tema mikrokiibi registreerisin,» ütles ta.

Gizmo esimene nädal kodus tekitas vastakaid emotsioone. Lahus veedetud üheksa aastat olid koera muutnud. 3,5-kilone chihuahua oli hakanud kartma varje, kõrgust ja linde ning kõndis nüüd longates. Lisaks olid koera mõlemad silmad tõsiselt haiged ja mõned hambad puudu.

«Kuigi ta nägi teistsugune välja, teadsin talle silma vaadates kohe, et see on Gizmo,» meenutas Monarrez hetke, mil nad loomaarsti kabinetis uuesti kohtusid. «Ja niipea, kui ma ta nime ütlesin, kallutas ta pead ja ta ei lõpetanud mu vaatamist.»

Kuigi Monarrez ja tema vanemad ei suuda lakata mõtlemast sellele, mida Gizmo pärast kadumist on läbi elanud, keskenduvad nad nüüd tema terviseprobleemide lahendamisele ja kogu armastuse andmisele, mis aastaid justkui paisu taga kinni oli.

Allikas: NBC News

Tagasi üles