Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

TÕELINE VEDAMINE Hea inimene aitas päästa Põlvamaal hätta sattunud haruldased linnupojad

Copy
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaamet tänab inimest, kelle õige käitumine aitas kaks herilaseviu poega turvaliselt pessa tagasi. Herilaseviu on Eestis vähelevinud looduskaitsealune lind.

Eelmisel nädalal sai keskkonnaamet teate Põlvamaalt, kus metsas liikunud inimene kohtas ootamatult maapinnal kaht herilaseviu poega. Kui ameti spetsialist olukorda kontrollima läks, selguski, et herilaseviu pesa oli koos poegadega puu otsast alla kukkunud. Õnneks olid vanalinnud poegade eest edasi hoolitsenud ka maapinnal. Olukorda kohapeal hinnates otsustas kogenud spetsialist alla kukkunud pesamaterjali puu otsa tagasi viia, pesa tugevamate okstega kindlustada ja linnupojad pessa tagasi toimetada.

Sündmusele reageeris Tarmo, kes on keskkonnaameti loodushoiutööde peaspetsialist ja Kotkaklubi liige, tunneb hästi röövlindude elu ja on nendega ümberkäimisel kogenud. Sellisel viisil poegade pessa tagasi toimetamine tulebki jätta spetsialistidele, kellel on olemas vajalik kogemus ning varustus.

«Vale olnuks linnupojad kaasa haarata ja siis tagantjärele nende tulevikule mõelda – sest nii röövinuks inimene linnupoegadelt võimaluse oma loomulikus keskkonnas ja linnuvanemate hoole all üles kasvada. Üksnes linnuvanemad suudavad õpetada poegadele edasiseks linnueluks vajalikke oskusi,» ütleb keskkonnaamet.

Kui kohtad looduses loomapoega ja arvad, et ta vajab abi, siis küsi enne sekkumist nõu riigiinfo telefonil 1247.

Märksõnad

Tagasi üles