Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

EHMATAV VAATEPILT Kassiomanik tegi kohviku külastajate silme all midagi väga šokeerivat

Copy
Hüljatud kassid.
Hüljatud kassid. Foto: Cats Help

Kassiomanik hülgas oma kaks sfinksi tõugu kassi päise päeva ajal Lääne-Harju vallas Paldiskis asuva kohviku terrassil sealsete einestajate silme all. Üks hüljatud kassidest oli lausa 14-aastane.

Cats Help MTÜ esindaja sõnul on see üks võikamaid hülgamise juhtumeid, millega nad on kokku puutunud. «Nimelt oli tulnud üks naisterahvas kohalikku kohvikusse ning pannud siis kassid sinna terrassile, lõõmava päikese kätte, öelnud kõrvalolevatele einestajatele, et temal on nendest kassidest kõriauguni, ning lahkus,» kirjutatakse ühismeedias.

Kasside puurist õhkus hingematvat uriinihaisu ehk ilmselt olid nad seal pidanud olema juba pikemat aega. Kassid olid täiesti lääbakil ning väga kehvas konditsioonis. Omanik oli kassidele kaasa pannud isegi passid, kust saadi teada, et tegu on 2- ja 14-aastase kassiga. Kassidel oli küll kiip, kuid registreerimata.

Hüljatud kassid.
Hüljatud kassid. Foto: Cats Help

Cats Helpi toel toimetati kassid Haabersti loomakliinikusse, kus selgus, et vanemal kassil on ka mõned tervisemured, mis vajasid kliinikus põhjalikumaid analüüse ja ultraheli. Nimelt vajavad kassi hambad kordategemist. Cats Help soovib kassid ka kastreerida ja vaktsineerida. Arve prognoos Haabersti loomakliiniku hinnangul on 1200 eurot.

Link otse annetama

Selgitus: Sfinksid

Paypal.me/catshelpmtu

900 0020 – kõne hind 5 eurot

900 0001 – kõne hind 10 eurot

900 0021 – kõne hind 25 eurot

Tagasi üles