Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

NUNNU GALERII Tallinnas kogunesid Maarjamaa kõige armsamad korgid

Tallinnas Kopli linnaosas toimus möödunud nädalavahetusel Eesti esimene korgide festival Corgi Fest. Armsad koerad sulatasid nii külastajate kui ka omanike südameid, sest festival kulmineerus kostüümivõistlusega.

Eesti esimesel korgide festivalil osales kümneid erineva värvuse, vanuse ja suurusega koeri. Koerte ühiseks jooneks olid armastavad silmad, millega nad oma peremehi truult vaatasid.

Maailmas on kokku kaks korgi tõugu – Pembroke ja Cardigan – ning nende peamiseks erinevuseks on kaal. Esimesed on suuremat kasvu ja teravate kõrvadega, teised aga väiksemad. Ühes asjas on nad sarnased: nad on loomult karjakoerad ja lambakoerte sugulased, mis teeb neist suurepärased kaaslased. Korgide omanikud ütlevad kui ühest suust, et need on suure hingega koerad, kes on väiksesse kehasse sattunud.

Idee Tallinnas korgide festivali korraldada tekkis Tanhiel-Maria Rosenbaumil spontaanselt. «Mul endal on korgi ja ma näen, kuidas inimesed tänaval sellele tõule reageerivad – kõik rõõmustavad ja naeratavad korgisid nähes. Mulle tundus, et oleks tore korraldada üritus, kus inimesed saaksid korgidega tutvuda.» Maria ei eksinud, sest festivalilt ei leidunud ühtegi morni nägu.

Festivali korraldaja lisas, et ta on üllatunud korgide populaarsusest Eestis. «Minu jaoks on üllatav, et mingil hetkel muutusid nad üle kogu maailma väga populaarseks, sealhulgas ka Eestis. Arvan, et sellele aitas palju kaasa Suurbritannia kuninganna, kellel oli palju korgisid. Sealt edasi võtsid jaapanlased armsate pepude ja kõrvadega koerte trendi üle. Nad levitasid seda anime kaudu üle kogu maailma ja internet tõstis huvi tõu vastu veelgi rohkem,» rääkis Maria.

Festivalil ei piiratud võõrastel koertega suhtlemist. Vastupidi, kõik soovijad võisid neid silitada, nendega mängida ja neid pildistada.

Tagasi üles