Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

NAGU DRAAKON Läänemaa soos tiirutas üliharuldane lind

Kohtumine raisakotkaga.
Kohtumine raisakotkaga. Foto: Jaak Tammekänd

Keskkonnaagentuuri spetsialistil Jaak Tammekännul õnnestus tööülesandeid täites endalegi ootamatult kohtuda väga haruldase linnuga.

Nimelt ristusid keskkonnaagentuuri spetsialisti teed 28. mail Läänemaal Leidissoos välitööd tehes raisakotkaga. Raisakotkas on üks maailma raskemaid ja suurimaid röövlinde, kelle tiibade siruulatus võib olla ligi pool meetrit suurem Eesti suurima kotka, merikotka omast.

Üliharuldast lindu on Eestis teadaolevalt varem kohatud ainult 13 korda. Euroopas pesitseb viimaste andmete järgi 1900 paari raisakotkaid, teatas keskkonnaagentuur ühismeedias.

Oma kodulehel jagas keskkonnaagentuur ka põnevat väljavõtet Jaak Tammekännu välitööpäevikust. «Siin siis juba neljas hommik soo- ja rabalinde kaardistada. Seekord endal Märasoo nimeline sooala. Kohati soo kõrge taimestikuga ja märg, nii et vööni tilkumas. Ja ei mingeid erilisi linnusensatsioone. Kilomeeter loenduse lõpuni. Korraga tõusis soosaare servast kuuse ladvast lendu midagi nii suurt, nagu draakon oleks tuule tiibadesse võtnud,» kirjutas Tammekänd, kes sedamaid asendas käes oleva binokli digitaalse kaameraga ja jõudis uhke linnu ka pildile püüda.

Märksõnad

Tagasi üles