Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

OOTAMATU Tallinna loomaaia tiigril Pootsmanil avastati kuri haigus

Copy
Tiiger Pootsman
Tiiger Pootsman Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Juunis Ljubljana loomaaiast tagasi Tallinna jõudnud tiiger Pootsmanil avastati mõni aeg tagasi kasvaja ning ta valmistus operatsiooniks. Nüüd selgus, et kasvaja on pahaloomuline.

Kõhuseina kasvaja avastati 13-aastasel Pootsmanil Ljubljanas tehtud tervisekontrolli käigus enne seda, kui ta Tallinna tagasi jõudis.

Loomaaia peaveterinaari Aleksandr Semjonovi sõnul asub kasvaja piirkonnas, kus seda oli väga raske märgata. «Kuna Pootsmanil on probleemid hammastega, otsustati enne sõitu Tallinna teha talle üldanesteesia, et hambaarst saaks põhjalikult kontrollida tema hambaid. Lisaks tehti Pootsmanile põhjalik tervisekontroll. Kahjuks tuvastasime kontrolli käigus Pootsmani kõhu all suure kasvaja, mis nahavoldi ja karvade alt ei olnud nähtav, seega kolleegid ei saanud seda varem tuvastada. Kasvajast võeti proovid, et selgitada, mis tüüpi kasvajaga on tegu, kuid paraku ootab Pootsmani keeruline operatsioon kasvaja eemaldamiseks. Operatsiooni teevad Eesti Maaülikooli loomaarstid,» rääkis Semjonov kuu aja eest.

Koeproovi uuringu põhjal on tänaseks aga selgunud, et tegemist on halvaloomulise kasvajaga ning kompuutertomograafia näitab, kas kasvajat on võimalik opereerida või pole lõikus võimalik ja jääb üle ainult keemiaravi.

Amuuri tiigrid Pootsman ja Danuta saabusid Ljubljana loomaaiast Tallinna loomaaia Tiigriorgu juunikuus. Loe pikemalt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles