ÕNNELIK JUHUS Mägedes ekslev näljane koer leidis teisel mandril kodu

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Öeldakse, et kassid valivad ise oma omaniku. Seekord tegi seda hoopiski Euroopa mägedes ekslev koer.

Ühismeedias kogub hoogu video, milles noor paar tutvub nälgiva koeraga.

Viraalse video autor Shaylin rääkis Newsweekile, et tema ja ta tollane poiss-sõber läksid 2016. aastal Montenegrosse kolmepäevasele matkale. Mõned tunnid matka algusest rääkisid nad sellest, kuidas nad tahavad Coloradosse naastes endale koera võtta. Paari üllatuseks ilmus äkitselt põõsastest üks hirmunud ja kõhn koer.

«Ta oli väga hirmunud ja häbelik, kuid me pakkusime talle pitsat, sest ta nägi välja, nagu ta oleks suremas. Ta sõi selle ära ja muutus kohe julgemaks. Pärast seda käis ta meil veel kolm kilomeetrit järel,» meenutas Shaylin.

Juhuse tahtel jõudsid nad ühe karjuse juurde, kes tundis koera kohe ära. Karjus oli varasemalt koera pidevalt ära ajanud, kuna koer olevat tema lambaid häirinud.

«Ta üritas koerast lahti saada, seega otsustasime ta kuskile eemale juhtida,» lisas naine.

«Matkasime umbes 40 kilomeetrit järgmise kolme päeva jooksul ja koer tuli meiega igale poole kaasa. Öösiti magas ta meie telgi ees. Me toitsime teda kogu matka jooksul ja lõpuks lasi ta meil endale väiksest köiest tehtud rihma kaela panna. Otsustasime koera koju kaasa võtta, sest me ei arvanud, et ta elaks talve mägedes üle.»

«Cara võttis lühikese aja jooksul kaalus juurde – 12 kilogrammilt 19 kilogrammi peale. Meie üllatuseks ei olnud tal mingeid püsivaid terviseprobleeme. Ostsime Coloradosse maja ja abiellusime mõni aeg hiljem, Cara oli pulmas isegi sõrmusekandja,» ütles Shaylin.

Õnnelikul paaril sündisid kaksikutest tütred ning Shaylini sõnul on Cara neile kõige parem ja hellam vanem õde olnud, keda nad oleks tahtnud, vahendab Newsweek.

Vaata allpool videost, kuidas noorpaar leidis üksiku koera.

@shaylingandhi Rescue dogs make the best dogs ❤️🐕 #dogsoftiktok #rescuedog #montenegro #hiking #dogsofttiktok ♬ Positive background music such as play and games(1251730) - earbrojp

Märksõnad

Tagasi üles