Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

MUINASJUTULINE LÕPP Üheksa aastat kadunud kass leidis lõpuks kodutee

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Lemmiklooma kadumine võib igale loomaomanikule laastavalt mõjuda. See juhtus Lucie Warringtoniga, kuid tema rõõmuks ilmus 2014. aastal kadunud kass välja: «Me siiani muigame selle üle, kust me ta üles leidsime.»

Lucie Warrington oli aasta tagasi lõpetanud kõne kliendiga, kui ta sai oma abikaasalt üllatava sõnumi. Loomaarst oli teavitanud, et tema 2014. aastal kadunud kass Leo leiti üles.

Leo jäi kadunuks, kui Lucie kolis koos abikaasa Stuga ajutiselt Rooma. Nad jätsid oma kassid, vennad Leo ja Lewise, sõbra õe hoole alla. Mõned päevad pärast Rooma saabumist sai Lucie kurva kõne oma sõbrannalt Helenilt. Heleni õde olevat olnud murtud, kuna Leo läks juba pärast esimest päeva kaduma.

Lucie kinnitas hooldajale siis, et Leo oli juba tuntud rändur ning tõenäoliselt tuleb tagasi. Heleni õde, süütunde ja ärevusega üle koormatud, lubas Leo venna Lewise eest hoolt kanda. Nädal hiljem sai ta teise südantlõhestava kõne – Lewis oli auto alla jäänud.

Lucie (44) meenutas vaid kahe nädala jooksul saadud sündmusi: «See oli kohutav. Ma nutsin terve päeva ja tundsin end süüdi, et jätsin kassid maha. Me vandusime, et ei võta enam kunagi kassi.»

2020. aastal otsustas paar võtta Rumeenia päästekoera ning kuus kuud hiljem võtsid ühe veel. «Kassid lähevad rändama, kuid koerad jäävad sinuga. Me ei tahtnud kassi ainult toas hoida. Samas risk, et kass jääb auto alla, on liiga suur,» selgitas naine.

Lucie sai eelmine aasta kõne, mis lausa šokeeris teda. «Nad leidsid Leo üles!» ütles abikaasa Stu. Loomaarsti kinnitusel oli Leo elanud emase kassina nimega Jess Oldhami lähedal asuvas loomafarmis. Nüüdseks meie seast lahkunud taluomaniku isa oli kaotanud oma kassi nimega Jess ning Leo olevat Jessi koha üle võtnud.

Taluomaniku tütar oli «Jessi» lonkamise pärast loomaarsti vastuvõtule viinud. Mikrokiipi skaneerides tuli välja, et kassi omanik oli hoopiski Lucie. Loomaarst pakkus Leod esialgsele omanikule tagasi, kuid Lucie keeldus, kuna päästekoerad kartsid kasse ja ta ei pidanud õiglaseks 14-aastase kassi elukeskkonda muuta, vahendab Metro.

Õnneks soovis taluomanik Leo endale alles jätta ning ta kutsus Lucie kassile külla. Lucie hakkas nutma, kui nägi oma kassi üheksa aastat hiljem lammaste, kitsede ja kilpkonnadega koos elamas. Kass pidavat öösiti lausa küülikutega koos magama. «Taluomanik arvas, et ma nutsin, sest tahtsin kassi tagasi, aga ma olin lihtsalt õnnelik. Leo käis meil talus igal pool järgi. Ta oli alati väga sõbralik kass, aga mulle meeldib mõelda, et ta tundis mu ära,» meenutas Lucie.

Ilmselt oli Leo 2019. aastal farmi jõudnud, peaaegu 30 kilomeetrit esialgsest elukohast eemal. «Mis ta tegi selle aja jooksul? Kus ta käis? Kas ta elas kellegagi koos? Milliseid seiklusi ta koges?» mõtles Lucie. «Ta nägi endiselt noor ja terve välja ja ma tahtsin sellest kõigile kohe rääkida. See oli hämmastav sündmuste pööre. See tundus nagu lastele kirjutatud lugu, kus lemmikloom satub kohutava õnnetuse asemel farmi elama.»

Lucie teavitas ka Helenit, kes oma õele sellest rääkides nutma puhkes. «Ma ei tundnud kurbust farmist lahkudes, sest Leo tundus farmis teiste loomadega õnnelik,» ütles rahulolev Lucie.

Tagasi üles