Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

KURB SEIS Hirmkallid teenused sunnivad loomaomanikke ise arsti mängima

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Lemmikloomad on kui pereliikmed ning me oleme kohustatud nende tervise eest hoolitsema. Tõusvad hinnad ka veterinaarias võivad osa loomaomanikke hätta jätta.

Rahapuuduses vaevlev loomaomanik sai šoki, kui veterinaar talle hamstri hammaste eemaldamise hinna ütles. Danielle Amos Lõuna-Walesist viis oma haige hamstri Lyra hammaste pärast ülevaatusele. Paraku sai ilmsiks, et hammaste eemaldamine maksab kokku 580 eurot.

Danielle'i jaoks oli summa lausa naeruväärne ning ta pöördus Youtube'i poole, et õpetuste järgi protseduur ise ära teha – toetustel elav naine ei saanud sellist arvet endale nii väikse probleemi pärast lubada.

«Ma oleks sellist summat oodanud koera või isegi kassi eest, aga hamstri? See pole reaalne, vaid lausa naeruväärne,» ütles naine BBC Walesile. «Ma elan toetustest ja kõik on niigi kohutavalt kallis praegusel ajal. Minu piirkonnas ei leidunud teist loomaarsti, kes protseduuri läbi viiks. Otsustasin Youtube'ist uurida, kuidas hamstri hambaid korrektselt lõigata ning olen nüüdseks seda iga kuu ise teinud.»

Hamstrite hambad kasvavad pidevalt ning nad närivad esemeid, et hambaid teravana hoida. Samuti teevad nad seda selleks, et hambaid kulutada. Hambaprobleemid on hamstrite puhul tavaline nähtus ning loomaomanikel soovitatakse veterinaari poole pöörduda, kui hambad on liiga pikad või liigselt kahjustada saanud, vahendab Daily Mail.

Kahjuks pole Danielle ainuke loomaomanik, kellelt lemmiklooma ravimiseks üüratuid summasid on küsitud. Caitlin Dolan (25) rääkis, kuidas kohalikud loomaarstid isegi ei tahtnud öelda, mis kassil viga oli. Väidetavalt nõudsid nad 3840 eurot, et teha teste ja alustada raviga. Kuna Caitlin ei saanud nii suurt summat neile maksta, siis pidi ta kass nimega Precious kahjuks siit ilmast lahkuma.

Brian Flynn (52) sai sarnase vapustuse, kui Ühendkuningriigi veterinaar küsis 6165 eurot operatsiooni ja järelhoolduse eest. Mees viis beagle tõugu koera Pranstusmaale ravile, sest seal küsiti sama protseduuri eest vaid 1730 eurot.

Tagasi üles