ÜLLATAV Kui palju vett peab kass päeva jooksul tarbima?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock / illustreeriv

Teeme selgeks, kui palju vett peaks üks kass päeva jooksul tarbima ning kuidas seda tagada.

See, kui palju vett kass päevas vajab, sõltub paljuski sellest, millist toitu ta sööb. «Looduslikus saagis on 75 protsenti vett, kuivtoidus aga umbes kümme protsenti. Konservtoitu sööv kass saab enamasti vajaliku veekoguse kätte konservtoidust, kuivtoidul kass võiks juua päevas 60 ml vett iga oma kehakaalu kilo kohta,» ütleb loomaarst Kertu Kivirand.

Vedelikupuudus on teema, millesse tuleks suhtuda tõsiselt, sest see võib endaga kaasa tuua terviseprobleeme, näiteks neerupuudulikkust, mis on kasside seas väga levinud mure. Et veetarbimist suurendada, tasub olla loominguline ning siin on selleks mõned soovitused, mille on kirja pannud PetHealthNetwork.

6 sammu, kuidas kassi veetarbimist suurendada

  1. Veekausi asukoht mängib olulisemat rolli, kui sa arvad. Kassidele tegelikult ei meeldi juua samas kohas, kus nad söövad ning seetõttu soovitatakse toidu- ja joogikauss paigutada teineteisest kaugele. Samuti soovitatakse joogikausid paigutada mitmesse erinevasse kohta.
  2. Kuivtoidu kõrval peaksid oma kassile pakkuma ka konservi, mis sisaldab rohkem vett.
  3. Leota krõbinaid vees või lisa vett konservile.
  4. Maitsesta vett jääkuubikutega, kuhu on lisatud vähese soola sisaldusega tuunikala.
  5. Võta kasutusele kassidele mõeldud joogipurskkaev, sest kassidele meeldib juua voolavat vett.
  6. Vaheta joogikaussi. Mõned eksperdid väidavad, et kassidele ei meeldi juua ega süüa kausist, mille ääri nende vurrud puudutavad. Loe pikemalt siit.

Sümptomid, mis viitavad vedelikupuudusele

Esimene märk, et midagi on korrast ära, on kindlasti see, kui kassil kaob ka söögiisu, kirjutab PetMD. Vedelikupuuduse all kannatav kass on loid ning ei tee enam oma tavapäraseid tegevusi. Vedelikupuudusele viitavad sümptomid on ka kuivad igemed ja naha elastsuse vähenemine.

Märksõnad

Tagasi üles