ŠOKEERIV Loomapoest kaks hiirt ostnud klient sai halva üllatuse osaliseks

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Lemmikloomaost ei pruugi alati minna nii, nagu plaanitud. Eesti Loomakaitse Seltsilt palus abi pere, kes soetas endale loomapoest kaks emast hiirt, kuid kodus selgus, et mõlemad hiired on tiined ja peagi lisandus perre 13 uut asukat.

Hiirepojad saabusid Eesti Loomakaitse Seltsi hoole alla 24. veebruaril. Vastu sai selts võtta viis hiirepoega, sest just nii paljudele õnnestus leida hoiukodu. Praegu on neist veel kolm vahvat tegelast kodu ootamas. 

«Teistele poegadele otsis omanik ise uued kodud. Mitmed olid juba meile loovutamise hetkeks broneeritud,» ütles Eesti Loomakaitse Seltsi kommunikatsioonijuht Geit Karurahu.

Kodu otsivad hiirepojad.
Kodu otsivad hiirepojad. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Kui sageli selliseid juhtumeid ette tuleb ja kuidas üldse saavad loomapoodides juhtuda sellised «apsud»? «Sarnased juhtumid on kahjuks suhteliselt tavalised. Loomapoodides sageli ei osata alati sugu määrata ja seetõttu satuvad emased ning isased kokku,» ütles Karurahu.

Seltsi esindaja sõnul on olnud ka juhtumeid, kus inimene soetab endale poest enda teada ühest soost loomad, kuid hiljem tuleb välja, et loomad on olnud eri soost ning järglased on tulemas.

Hiirtele tuleb võimaldada puur, kus neil on palju tegemist ja avastamist. Aeg-ajalt tasub puuriloomadele lisada uusi ohutuid asju avastamiseks. Kindlasti peaks hiirtel olema jooksuratas, kuna nad soovivad palju liikuda. Teiste hiirtega kokku pannes peab jälgima, et nad oleksid ühest soost ja saaksid omavahel läbi.

Kui tundsid siit loost ära enda uue pereliikme, siis täida loomasoovija küsimustik SIIN.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles