FOTOD Viru raba juurest leiti imearmas hüljatud tõukass

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Viru raba juurest leitud kass.
Viru raba juurest leitud kass. Foto: CATS help / Facebook

Cats Helpi hoole all on Viru raba juurest leitud kaunis tõukass, kes meenutab briti lühikarvalist ning on ilmselt omanike poolt hüljatud.

«Tema osas tuli originaalis abipalve Loomapäästegrupile, et Viru raba juurest leiti õuest kass, kes tundub olevat vigastada saanud. Kuna Loomapäästegrupil ei ole hoiukodude võrgustikku ega kassituba, siis pärast seda, kui kiire ülevaatus Sõle loomakliinikus andis tulemuseks, et tegu on ülisõbraliku kodukassiga, kes vigastatud kindlasti ei ole, tuli kiisu meie kassituppa,» rääkis Cats Helpi esindaja Lemmikule.

Järgmisel hommikul avastasid vabatahtlikud, et kassil tuleb pärakust verd ning kiiresti tuli ta toimetada loomakliinikusse. Miki loomakliinikus selgus, et tegu on emakapõletikuga, mis vajas erakorralist operatsiooni. Ülevaatuse käigus tuli ka välja, et kassi hambad on väga hullus seisus.

Viru raba juurest päästetud kass.
Viru raba juurest päästetud kass. Foto: Cats Help

«Kass on meeletut valu pikka aega kannatanud, kuid sellest hoolimata on ta ülisõbralik. Siiani keegi teda taga igatsenud ei ole kahjuks või õnneks,» lisas kassipäästja.

Vabatahtlikud kahtlustavad, et kassike, kes sai endale nimeks Luna, ongi seetõttu hüljatud, kuna jäi haigeks ning võimalik, et tõulaadsete vabrikus pidevalt poeginud kassi polnud haigena enam vaja ning nii ta nagu praht välja visati.

Kass viibib praegu hoiukodus ning otsib päriskodu. Samas ei ole ka välistatud, et praegune hoiukodu jätab kassi endale.

Päästetud kass hoiukodus.
Päästetud kass hoiukodus. Foto: Cats Help

Päästetud kassi ravi jaoks kulub Cats Helpi esindaja sõnul vähemalt 500 eurot. Annetamise kohta leiad infot siit.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles