Vanalinna päevade ajal saavad koerad Loodusmuuseumi hoovis oma mured unustada

lemmik.postimees.ee
Copy
Loodusmuuseumi hoovis avatakse koerte tajuaed.
Loodusmuuseumi hoovis avatakse koerte tajuaed. Foto: Pressimaterjalid

Juuni teisel nädalavahetusel, 7.-9. juunini toimuvad 42. Tallinna vanalinna päevad. Eesti Loodusmuuseum pakub sel ajal mitmeid huvitavaid tegevusi nii kultuurisõpradele, seiklejatele kui ka muidugi loomaarmastajatele. Muuseumi hoovis avatakse ainulaadne tajuaed, kuhu on oodatud kõik koerad oma muresid unustama.

Seoses käimasoleva kultuuririkkuse aastaga soovib Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing ja Tallinna Ülikooli Loodus- ja terviseteaduste instituut koos Loodusmuuseumiga tuua fookusesse koerad kui pere- ja kogukonna liikmed ning nende vajadused.

Reedel, 7. juunil kell 16 avatakse Loodusmuuseumi hoovis koerte tajuaia. Külla oodatakse nii kahe- kui neljajalgsed sõpru. «Koerad, erinevalt meist, inimestest, elavad lõhnamaailmas,» selgitab Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu kõneisik Maarja Tali. «Seega rahulik, nina maas keskendunud uudistamine on koera baasvajadus.» Tema sõnul on paljudel linnas elavatel koertel aga väga vähe võimalusi joosta vabalt, ronida puukändudel, kaevata liivas, närida ja avastada uusi lõhnu, maitseid ja tekstuure. «Meie soovime luua Tallinna linna neljajalgsetele kodanikele oaasi, kus end nautida ja turvaliselt tunda. Samuti soovime näidata, kui lihtne on ise sellist keskkonda oma loomale pakkuda.»

Vanalinna päevade raames toimuvad õpitoad ja tegevused tutvustavad külastajatele, kuidas olla paremad sõbrad oma koertele, kuidas neid mõista ja saada aru, mida nad vajavad, et elada linnas täisväärtuslikku elu. Kolme päeva jooksul saab valmistada koertele mänguasju, osaleda vestlusringis loomapidamise kultuurist ning pühapäeval tulla võtta osa perehommikust, mida veab teraapiakoeratiim Johanna Lamp ja Nova. Pärast koertega tutvumist saab looduslikest materjalidest meisterdada.

Laupäeval, 8. juunil, toimub muuseumihoovis kontsert «Suve läheduses». Esinevad Tallinna Raekoor ja naiskoor Kaja. Dirigent Kersti Seitam, klaveril Tarmo Sillaots.

Samal päeval, 8. juunil toimub Toompargis loodusvaatluste maraton. Telk koos välknäitusega on rahvale avatud 12-22. Toimub kuus juhendatud retke, vaadelda saab vee-elustikku, linde, nahkhiiri ja ööliblikaid. Et tähelepanu pöörata elurikkusele linnalooduses ning selgitada, kuidas niita jätkusuutlikult ja loodussõbralikult, toimub loodusvaatluste maratoni käigus ka vikatiga niitmise töötuba – seda juhul, kui ilmataat on sõbralik.

Lisaks on telgi kõrval just väiksematele külastajatele mõeldud ala «Kae liiki!», mis õpetab lapsi loodust märkama.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles