Ootamatu: Tartu vangid läksid kodututele kassidele appi

lemmik.postimees.ee
Copy
Tartu vangla kassituba.
Tartu vangla kassituba. Foto: Vanglateenistus/Facebook

Tartu vanglas on valminud kassituba, kus elavad kuus Pesaleidja kassi. Kõik on oma päris kodu oodanud mitmeid aastaid ning kuni selle leidmiseni pakub Tartu vangla kassidele ajutist hoiukodu.

«Kaks kuud on Pesaleidja kassid nüüd meil olnud ja siiamaani on ainult positiivset nende kohta öelda,» rääkis Tartu vangla sotsiaaltöötaja Airike Jõesaar raadio Kuku saates «Hommikuraadio».

Jõesaare sõnul veedavad kinnipeetavad kassitoas poolteist tundi hommikul ja õhtul ning tegevusi seal jagub, sest kassituba vajab koristamist ning kassid toitmist ja jootmist. Lisaks on kinnipeetavate ülesandeks kassidega mängimine ja nende sotsialiseerimine. 

Kassituba Tartu vanglas.
Kassituba Tartu vanglas. Foto: Vanglateenistus/Facebook

Kassitoas saavad Jõesaare sõnul tegutseda kinnipeetavad, kes on motiveeritud ja hea käitumisega. Enne kassituppa pääsemist hindab nende sobivust selleks tegevuseks ka psühholoog. «Nad on väga tublid ja saavad hästi hakkama,» lisas ta.

Tartu vangla kassitoa asukas.
Tartu vangla kassitoa asukas. Foto: Vanglateenistus/Facebook

Tartu vangla kassitoas on kuus kassi, kes on Pesaleidja Tallinna kassitoas kõige kauem kodu oodanud – üks neist, Keisrinna – on näiteks kodu oodanud neli aastat. Jõesaare sõnul on paljud kassid keerulise minevikuga ja tänavaelu näinud, nii et tegelikult on neil vangidega nii mõndagi ühist.

Tartu vangla kassitoa vurrulised.
Tartu vangla kassitoa vurrulised. Foto: Vanglateenistus/Facebook

«Ma usun, et meie vangla kassid elavad nagu kuninga kassid – kinnipeetavad, kes seal kassidega tegutsevad, tõesti väga hoiavad neid,» kiidab Jõesaar.

Vangide hoole all on kassid palju julgemaks muutunud ning Jõesaar loodab, et nad leiavad peagi endale ka uue kodu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles