KOHUTAV Majja hiilinud karu tungis teismelisele poisile kallale

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock / illustreeriv foto

15-aastane poiss vaatas oma Arizonas Alpine'is asuvas suvilas parasjagu Youtube'i videot ning tal polnud õrna aimugi, milline kohutav oht teda varitseb.

Ta ei teadnud, et majja on sisenenud suur kolmeaastane isakaru, kes teda peagi rünnata kavatseb.

Ametliku teate järgi tungis karu majja 23. mai öösel lahtise ukse kaudu ning ründas pahaaimamatut ohvrit Brigham Hawkinsit lausa kaks korda.

Poiss sai vigastusi näopiirkonda ja käele ning vajas haiglaravi. Lisaks manustati talle ennetavalt marutaudivastast vaktsiini. Rünnaku toime pannud karu hukkasid kohale saabunud ametnikud maja lähistel.

Poisi ema Caroli sõnul on tema pojal neuroloogiline haigus, mis tähendab, et tal on keeruline kiireid liigutusi teha. Õnneks tulid kriitilisel hetkel appi poisi isa ja vanem vend, kel õnnestus karu minema ajada ning poiss halvimast päästa.

«Me poleks oma halvimas unenäoski osanud ette näha, et meie majja tungib karu. Ta hiilis majja nii vaikselt, et poiss märkas teda alles siis, kui ta ründama asus,» rääkis poisi ema KCTV-le.

Kohalike ametlike sõnul on karurünnakud siiski väga haruldased. Alates 1990. aastast on neid piirkonnas ette tulnud 16 korral ning kaks neist on lõppenud surmaga.

Soovitused: mida teha, kui kohtud karuga

  • Ära jookse
  • Tagane aeglaselt selg ees, hoides karuga silmsidet
  • Tee end suuremaks kui tegelikult oled – vehi kätega
  • Viska esemeid ja karju karu poole
  • Rünnaku korral võitle vastu

Allikas: Arizona Game and Fish Department

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles