Varjupaika toodi üliharuldast tõugu kass. Põhjus oli jahmatav (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Arbuus
Arbuus Foto: CATS help / Facebook

Cats Helpi hoole alla saabus mõni aeg tagasi üks väga eriline kass, kelle vastu elu pole helde olnud.

Vaid pisut üle aasta vanune kassike Arbuus on Elfi kass, mis on Eestis vähelevinud tõug. Kass meenutab välimuselt sfinksi, kuid need on siiski kaks erinevat tõugu. Elf on sfinksi ja Ameerika kaarduskõrvalise kassitõu ristand, kes on tuntud oma karvutu keha ja iseloomulike kaardus kõrvade poolest. Need säravate silmadega lihaselised kassid on seltskondlikud ja intelligentsed ning armastavad hüpata ja mängida, kirjutab The Spruce Pets. Tegu on uue tõuga, mis on eksisteerinud vähem kui 20 aastat.

«Ühel päeval jäi Arbuus haigeks ning selle asemel, et teda ravida, viisid omanikud ta Kohtla-Järve varjupaika. Kahjuks aga Ida-Virumaal ei ole kõigi haiguste diagnoosimiseks piisavalt võimalusi ning nii pöördus varjupaik meie poole, et kiisule abi saada,» kirjeldavad Cats Help MTÜ vabatahtlikud Arbuusi nukrat olukorda.

Arbuus toimetati kiiresti Haabersti loomakliinikusse, et selgitada välja, mis teda vaevab.
Arbuus toimetati kiiresti Haabersti loomakliinikusse, et selgitada välja, mis teda vaevab. Foto: CATS help / Facebook

Arbuus toimetati kiiresti Haabersti loomakliinikusse, kus selgus, et kassil on fermentatiivne kõhunäärme alatalitlus. See tähendab, et kõhunääre ei tooda fermente, mis on seedimisele vajalikud. Erinevad uuringud, diagnoosi saamine ning ravimid on MTÜ-le juba 900 eurot maksma läinud.

«Ka meie saame valida, nagu kassi omanikud. Saame valida jätta kiisu abita, kannatama, kuni ainus valik oleks ta magama panna. Me otsustasime aidata, sest see ongi see, mis me teeme. Me tuleme appi hädas nurrikutele ning püüame neile kinkida uue võimaluse siin elus,» ütlevad niigi ülekoormatud MTÜ vabatahtlikud, paludes väga heade inimeste abi Arbuusi raviarve tasumisel.

Arbuus kosub nüüd edasi hoiukodus kogenud vabatahtliku juures ja tal läheb üldiselt üha paremini. «Praegu me talle veel kodu ei otsi, kuna, nagu ikka krooniliste haigustega, võtab aega, et paika saada õige ravidoos. Tal on olnud tervise puhul pisut tagasilööke ja oleme mitu korda veel temaga Haabersti loomakliinikus käinud. Suhtleme loomakliiniku arstidega pidevalt,» lisas vabatahtlik.

Arbuus kosub nüüd edasi hoiukodus ja vabatahtlike sõnul läheb tal üha paremini.
Arbuus kosub nüüd edasi hoiukodus ja vabatahtlike sõnul läheb tal üha paremini. Foto: CATS help / Facebook

Vabatahtliku sõnul on selle diagnoosiga looma suurim probleem see, et tema keha ei omasta piisavalt toitaineid ning sellest tulenevalt vaevab teda pidev näljatunne. Samas peab tal olema eritoit, millest ta saab süüa vaid väikeseid koguseid. Nüüd on kassike tänu ravile hakanud juba kaalus juurde võtma, mis näitab, et tema olukord läheb üha paremaks.

Arbuus kosub nüüd edasi hoiukodus ja vabatahtlike sõnul läheb tal üha paremini.
Arbuus kosub nüüd edasi hoiukodus ja vabatahtlike sõnul läheb tal üha paremini. Foto: CATS help / Facebook

Annetada saab

CATS HELP MTÜ

SWED: EE742200221071322431

SEB: EE091010220291056222

LHV: EE767700771005347958

Selgitus: Arbuus

Link otse annetama

900 0020 – kõne hind 5 eurot

900 0001 – kõne hind 10 eurot

900 0021 – kõne hind 25 eurot

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles