Võitlus kahe kiskja vahel: Võrumaal võis ilves murda aasta looma

lemmik.postimees.ee
Copy
Ilves Võrumaal.
Ilves Võrumaal. Foto: Erakogu

Eesti Jahimeeste Selts vahendas teadet Võrumaalt Haanja looduspargist, kus ilves murdis tõenäoliselt aasta looma – saarma.

Ilves jäi Haanja looduspargis Henn-Hillar Kalkuni rajakaamerasse, mida mees kasutab kopra tegevuse jälgimiseks. «Tunni pärast oli ilves minu maja lähedal. Seda kinnitavad hommikused jäljed lumel. Edasi kõndis ta põlluäärt pidi avalikult kasutatavale teele ja peatus oja kaldal, kus on näha ka verejälgi,» selgitas ta Eesti Jahimeeste Seltsi kodulehel.

Samas kohas nägi mees päev varem aasta looma, saarmast, kaldast üles ronimas. «Alguses arvasin, et mu oma taksikoer on ulakaks läinud ja nüüd läbi vee üritab teisele ojakaldale ronida. Kui saarmas aga mind märkas ja oma vuntsidega lapsenäoga mulle otsa vaatas, tundsin ta ära,» tõdes jahimees.

«Kiirelt keeras ta (saarmas – toim) kaldast alla ja ainult piitsa sarnane jäme saba jäi mulle ojavoolus lehvitama. Arvatavasti ristusid ilvese ja saarma teed samas kohas. Seda kinnitab ilvese hüppejälg lumel ja verepiiskade jälg, mis läbi kraavi niidu peale viis,» ütles Henn-Hillar.

Ilvese kätetöö.
Ilvese kätetöö. Foto: Eesti Jahimeeste seltsi kodulehekülg
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles