VIDEO Ehmatav vaatepilt: Setomaal tuli võsavillem elumajale väga lähedale

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock / illustreeriv foto

Eesti Jahimeeste Selts jagas kaadreid hundist, kes 3. aprilli hommikul Võrumaal Setomaa vallas Kahkva külas asuva talu hoovi sattus.

Kahkva küla perenaine Margit oli kodus, kui märkas akna taga kahtlast liikumist. «Kuulsin, kuidas kanad tegid suuremat kisa ja telefoniga välja joostes selgus, et see oli hunt, kes maja juures nuuskis,» selgitas ta Eesti Jahimeeste Seltsi kodulehel avaldatud uudises.

Kodumajapidamises on kolm väikest last, kaks kutsikat, mõned kassid, kanad ja hobused. «Seekord möödus kohtumine rahulikult ja sooviks ikka, et nii meie koduloomadega kui ka hunt saaks rahulikult oma elu elada,» lisas perenaine.

Eesti Jahimeeste Selts ei tea täpseid olusid ja saab hinnata olukorda vaid video kaudu. Hundid ei ole olnud Eestis seni inimestele ohtlikud. «Küll aga on tegemist metsloomaga, mistõttu tuleb olla ettevaatlik ehk järgida sealtkandist pärit rahva ütlust «luum um luum». «Kindlasti tuleb kindlustada koduloomade ja lindude kaitse, keda hunt võib ohustada,» soovitavad jahimehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles